Kaymakam Otcu, Mevsimlik Tarım İşçilerini Ziyaret Etti

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden Saruhanlı'nın Büyükbelen beldesine gelerek sezonluk çalışan tarım işçileri ve ailelerini ziyaret edip, gerekli incelemelerde bulundu.

Kaymakam Otcu’ya ziyaretinde İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, İlçe Tarım Müdürü Aytekin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, İlçe Müftüsü Mehmet Altay, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer, İlçe Özel İdare Müdürü Osman Tunca ve mevsimlik tarım işçilerini izleme kurulu üyeleri eşlik etti. Kaymakam Otcu, ziyaret ve incelemelerinde mevsimlik işçilerle bir süre sohbet ederek, işçi çocuklarına oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.Kaymakam Otcu ziyaret ve inceleme sonunda yaptığı açıklamada, "Saruhanlı ilçesine Haziran ayının sonlarına doğru Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden bin 500 civarında mevsimlik tarım işçisi geliyor. İşçilerin arazilerin yanına kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor. Saruhanlı'ya geçen yıl uygulamaya konulan Mevsimlik Tarım İşçilerinin Yaşam Standartlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca temin edilen 550 bin TL ödenekle mevsimlik işçiler için 205 çadır, 41 prefabrik tuvalet/banyo, 50 bulaşık ünitesi ve çöp konteynerleri alınarak talep eden işçi ailelerine tahsis edildi. Ayrıca ihtiyaç halinde kullanılmak üzere eğitim ve sosyal amaçlı çadırlar da temin edildi." dedi.

İşçilerin her hafta Toplum Sağlığı Merkezince sağlık taramasına tabi tutulduklarını ve kullandıkları suların da analiz edildiğini belirten Otcu, “Bu yıl ilk defa işçilerin talepleri doğrultusunda işçi çocuklarının anneleriyle beraber günü birlik Manisa ve İzmir’e geziye de götürülebiliriz.” dedi.

Kaynak: İHA