Güzeloğlu; “17. Akdeniz Oyunları Tesisleşmesi Bir Türk Mucizesi”

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında İçel’de süren tesisleşme çalışmasının bir Türk mucizesi olduğunu söyledi.

Vali Güzeloğlu, Erdemli ilçesinde yaklaşık 307 dönümlük arazi üzerindeki atıcılık poligonunda süren hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güzeloğlu, “Erdemli’de bilindiği gibi 17. Akdeniz Oyunları kapsamında uluslararası bir atıcılık tesisleri yapıyoruz. Açık ve kapalı, trap ve skeet yarışmalarının yapılacağı, 100 kişilik bir konaklama ve kamp merkezinin de yer aldığı entegre ve tam anlamıyla mükemmel bir atıcılık tesisi Erdemli’de inşa ediliyor. Yaklaşık 40 milyon lira ihale bedeline ve yapım maliyetine sahip bu tesis, altını çizmek istiyorum ki gerek bulunduğu alan, gerekse sahip olduğu altyapılar, gerekse teknoloji adına ve en önemlisi Erdemli’nin essiz ve doğal manzarasında eşi bulunmaz bir tesis” dedi.

Tesisin yapıldığı coğrafyanın oldukça zor bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Vali Güzeloğlu, “Zemin inanılmaz sert bir yapıya sahip. Yapımcı firmamız bu meseleyi tam bir milli mesele olarak her yanıyla ele alındığının çok açık bir göstergesi olarak çok üstün fedakarlıkları ve katkılarıyla ve ona destek olan alt çalışma ve taşeron şirketlerin olağanüstü gayretleriyle 20 günlük süre içerisinde 200 bin metreküplük bir hafriyat çalışması gerçekleştirildi.

Görüldüğü gibi açık alanın altyapısı bitirilmiş durumda. 3 farklı kotda yaptığımız tesiste bir alt kotdaki kapalı tesislerin bulunduğu alanda da hafriyat çalışmalarına başladık” dedi.

Kullanılan teknoloji adına, işçilik adına bir seferberlik yaşandığını ifade eden Vali Güzeloğlu, “Bilindiği gibi Akdeniz Oyunları tesislerin tamamlanması için bir ülkeye yaklaşık 6 yıl önce veriliyor. Biz 2 yıllık bir süre içinde alıp tesisleri bitirerek, hizmete sokmayı taahhüt ettik. Çok açık söylüyorum bu bir Türk mucizesi” diye konuştu.

Erdemli dışındaki tesislerde devam eden çalışmalarla ilgili bilgilerde aktaran Vali Güzeloğlu konuşmasında şunları kaydetti; “İçel’de bugün devam eden ve Türk sporu adına büyük kazanç olan stadyum inşaatımız son hızıyla devam ediyor. Yine 3 bin kişilik kapalı tenis kortu ve 8 açık kortuyla dünya çapında bir tenis kompleksimiz, 7 bin 5 yüz kişilik kapalı salonumuz, bin 500 kişilik uluslararası olimpik yüzme kapalı salonumuz, bin kişilik jimnastik salonlarımız ve kapalı salonlarımız ve diğer altyapılarımız çok büyük bir hızla tamamlanıyor. Burada işin yapılım sürecinin hepsinde müteahhit firmalarımız çok önceden bitirmeyi taahhüt ediyor. İşte bu tesisimizde ihalesi 340 günlük yapım süresi olmasına rağmen 300 gün gibi bir sürede bitirecek, onlar da bizim kadar hem sorumluluğunu, hem de heyecanını hissediyor. Bu bir milli mesele Akdeniz Oyunları bu ülkenin meselesi. Türkiye’nin güçlü yürüyüşünün, gelişmesinin dünya çapında ve bölgesinde lider bir ülke olduğunu çok açık bir göstergesi. Bu sorumlulukla İçel’i hazırlıyoruz. İnşallah çalışmalarımız bu hızla devam ediyor. Ve çok kısa bir süre içerisinde hepsinin tamamlanıp 24 Akdeniz üyesi ülkesini ve onları izleyecek tüm sporseverlerin buluşacağı şölene ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz.”İncelemelere Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cevdet Kavzak, AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Halit Çortul ve yüklenici firma temsilcileri de katıldı.

Kaynak: İHA