Yozgat Lisesi Mezunları 35 Yıl Aradan Sonra Bir Araya Geliyor

Yozgat Lisesi'nin 1976-77 yılı mezunları, 35 yıl aradan sonra bir araya gelecek.

Her biri Türkiye’nin değişik illerinde görev yapan Yozgat Lisesi mezunları, okudukları okulda buluşup Çamlığı gezecek, bir gün Yozgat’ta kalarak, 13. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri etkinliklerini izleyecek.Arkadaşlarını bir araya toplamak için 35 yıl sonra girişimlerde bulunan Tekirdağ Malkara’da öğretmenlik yapan Hüseyin Gündoğdu, benzer etkinliklerden esinlenerek kendi grup arkadaşlarını Yozgat’ta toplamak istedi.

Fikrini, dönem arkadaşları eczacı Mehmet Ali Çakır ve iş adamı Veysel Bulut ile paylaşan Gündoğdu, arkadaşlarının onayını aldıktan sonra komite oluşturdu. 4 ay boyunca facebook ve telefonla ulaştığı 200’den fazla 1976-77 yılı Yozgat Lisesi mezunu ve aynı dönemde görev yapan öğretmenlere de ulaşan Gündoğdu, 7-8 Temmuz tarihlerinde Yozgat’ta bir araya getirmeyi başardı. İlki, bu yıl 7-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1976-77 yılı Yozgat Lisesi mezunu öğrencileri ve dönem öğretmenleri cumartesi günü Yozgat Lisesi bahçesinde buluşacak.

Okul idaresinin vereceği ikramlardan sonra okul gezilecek ve aynı gün akşam Çamlık'a çıkılacak. Çamlık Galata Otel’de yemeğe katılacak olan mezunlar, hafta sonunu Yozgat’ta geçirecek. Pazar sabahı ise ilin yöresel parmak çöreği ile Yozgat Lisesi bahçesinde nostaljik kahvaltı yapılacak. Grup, Sürmeli şenliklerini izledikten sonra Yozgat’tan ayrılacak .