Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Çorumlulara Kandil Süprizi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çorum'dan geçtiği esnada Vali Nurullah Çakır'ın ricası üzerine vatandaşların Beraat Kandili'ni kutlamak için kente geldi.

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen 'Hitit Fuar ve Festivali' için toplanan kalabalığa seslenen Mehmet Görmez, kendisinin yoldan çevrildiğini ve Çorumluların kandilini kutlaması için rica edildiğini belirtti.

Kandilin her türlü kötülükten uzak ve iyi olmak, her türlü şerden beratını almak uzaklaşmak olduğunu söyleyen Görmez, Beraat Kandili'nde her türlü şerden gerçek beratını almayı Allah'ın herkese nasip etmesi temennisinde bulundu. Çorumluların kandilini kutlayan Görmez şöyle devam etti: “Burada oturan çocuklar, hanımefendiler, beyefendiler öncelikle hepinizin Beraat Kandili’ni kutluyorum. Her türlü kötülükten uzak olmak ve iyi olmak, her türlü şerden beratını almak uzaklaşmak demektir. Yüce Rabbimiz hepimizin, her türlü tutsaklıktan kurtulmamıza vesile olacak gerçek beraatımıza ve gerçek kandillerimize kavuşmayı nasip etsin.'' dedi.