TÜBİTAK'ın ''Tersine Beyin Göçü'' Porojesi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu öncülüğünde 2010 yılında başlatılan ''Tersine beyin göçü'' projesi kapsamında bu yıl, yurt dışında çalışan başarılı akademisyenler, Türkiye'deki üniversitelerle anlaşma masasına oturuyor.

Aralarında TÜBİTAK'ın da olduğu kuruluşların desteklediği yurt dışında yaşayan başarılı bilim adamlarını Türkiye'ye getirmeye yönelik ''Tersine Beyin Göçü Projesi'' meyvelerini veriyor.

TÜBİTAK'ın öncülüğünde ABD'de ve Türkiye'de parlak beyinlerle bir araya gelen bazı üniversitelerin yöneticileri, başarılı akademisyenlerle Türkiye'ye gelmeleri için anlaşmalar imzalıyor. Abdullah Gül Üniversitesi de bu üniversiteler arasında yer alıyor.

Proje kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi de yurt dışından akademisyenlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Türkiye'de vakıf destekli devlet üniversitesi olma özelliği ile bir ilk olan Abdullah Gül Üniversitesi, endüstri, makine, biyomedikal ve elektrik mühendisliği bölümleri için yurt dışından 15 akademisyenle anlaşmak üzere.

Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan, akademisyenlerin Türkiye'ye gelirken çocuklarının eğitimi ve yaşam standartları konusunda endişeleri olduğunu belirterek üniversite olarak bunu aşmak için yüksek ücretin yanı sıra akademisyenlerin çocukları için uluslararası nitelikli kolej kuracaklarını ve lojman desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Muhabir: Mesut İnce

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA