Sincan Belediyesi, Daha Yeşil Bir Sincan İçin Çalışıyor

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Vatandaşlarımız için en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana Sincan'ı daha yeşil bir çehreye kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi.

Sincan'a 3 yılda 648 bin 709 metrekarelik alanda park ve yeşillendirme çalışması yapılırken 292 bin 290 adet fidan ve bitki dikildi. Bunun yanında Sincan'a toplamda 180 adet park yapıldı. Yeşillendirme ve park çalışmalarının yanı sıra parklara güvenlik kameraları da yerleştirildi.

Sincan, Ankara'da kişi başına düşen yeşil alanın en fazla olduğu sayılı ilçelerinden biri. 3 yılda 648 bin 709 metrekarelik bir alanda yeşillendirme ve park çalışmaları yapan Sincan Belediyesi, 292 bin 290 adet fidan ve bitki dikimi gerçekleştirdi. Ayrıca, 332 bin 220 metrekarelik bir alana çimlendirme, 472 adet kamelya, 2003 adet bank, 988 adet kondisyon aleti, 89 adet yeni modern oyun grubu ve 20 bin 325 metrekareye de koşu parkuru yapıldı. 35 eski parkı yenileyen Sincan Belediyesi 39 adet parkı da yeniden inşa etti. 2012 yılı programının sonunda Sincan da 30 eski parkın yenilemesi ile 87 yeni parkın inşası da bitecek. Böylece 3 yıl da toplamda 180 park yapılmış olacak. Sincanlıların güvenliğini de düşünen Sincan Belediyesi, parklara güvenlik kamerası yerleştirdi. Şu anda Sincanlıların en çok kullandığı 26 parkta bulunan güvenlik kameraları 2012 yılı sonunda 62'ye çıkacak. Uygulama, Sincanlıların ilgisiyle karşılanırken kameralardan kendi parklarına da konulmasını isteyen Sincanlıların sayısı da her geçen gün artıyor.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız için en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana Sincan'ı daha yeşil bir çehreye kavuşturmak için çalışıyoruz. Yaptığımız yeşillendirme çalışmaları, parklar, kamelyalar ve koşu parkurlarıyla Sincan hem daha yeşil hem daha sağlıklı bir ilçe haline geldi" dedi.

Tuna, parklara koyulan güvenlik kameralarından vatandaşların oldukça memnun olduğunu belirterek, olumsuz olayların önüne geçerek halkın huzurlu bir ilçe de yaşaması için çalıştıklarını ve çalışmaların her alanda sürdüğü gibi park ve yeşillendirme konusunda da devam edeceğini bildirdi

Kaynak: İHA