Malatya’da Yaşanan “davul” Gerginliği İstanbul’da Protesto Edildi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde sahurda davul çalınmasına tepki gösterdiği iddia edilen Alevi bir ailenin evinin saldırıya uğraması, İstanbul’da protesto edildi.

İstanbul’daki protestoların adresi Maltepe ve Sultangazi ilçeleriydi. Maltepe Gülsuyu’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden yürüyüş yaptı. Polis yürüyüş nedeniyle yoğun güvenlik önlemi aldı. Malatya’da yaşanan olayı protesto için toplanan grup, E-5 Karayolunu kapatmak için girişimde bulundu. Cadde üzerinde yürüyüş yapan grup, polis engeliyle karşılaştı. Polis cadde üzerinde barikat kurarak, grubun E-5’e geçmesine izin vermedi. Bir süre slogan atmayı sürdüren grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Sultangazi ilçesinde toplanan ve çoğunluğu Alevi vatandaşlardan oluşan 500 kişilik grup da Malatya'da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Grup, ayrıca Yargıtay’ın verdiği “Cemevi ibadethane değildir” kararını da sloganlarla protesto etti. İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanan grup, yürüyüşle Gazi Cemevi önünde toplandı. Bina önünde oturma eylemi yapan ve çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra kısa bir açıklama yaparak olaysız ayrıldı .
Kaynak: İHA