'CHP'de odam bile yok' diyordu CHP'yi dizayn ettiğini itiraf etti

CHP MYK'da 'İstediğin ismi MYK'ya getiririm ' dediği öne sürülen Gürsel Erol, partide etkin rol oynadığını itiraf etti.

Akşam Gazetesi'nden Gürkan Hacır'a konuşan Kılıçdaroğlu'nun kara kutusu Gürsel Erol 'Ekrem Kerem Oktay'la ' birlikte listelerde etkili olduğunu söyledi.

CHP'de 'İstediğim adamı MYK'ya getiririm ' diyen Gürsel Erol'a tepkiler çığ gibi büyürken, 'partide bir görevim yok ' diyen Gürsel Erol listelerde etkisi olduğunu doğruladı.

Gürkan Hacır'a konuşan Gürsel Erol'un bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıktı. Gürsel Erol, Gürkan Hacır'a Dersimli Diyap Ağa'nın torunu olduğunu da söyledi.

İşte Akşam Gazetesi'nden Gürkan Hacı'nın o yazısı:

Uzun zamandır Dersimli Diyap Ağa'yı yazmak istiyordum. Fırsat olmamıştı. Geçtiğimiz hafta CHP'deki kurultay dengelerini ve liste savaşlarını yazarken özellikle bir kişiden söz ettim, hatırlarsınız. CHP'yi yeniden dizayn eden adam Gürsel Erol'dan. Hatta ona 'CHP'nin Cüneyt Zapsu'su adını takmıştım. Öyle ya, hem parti içinde çok etkili hem hiçbir resmi görevi yok. Hem dizayn ediyor, yön veriyor hem de hiç makam, mevki talebinde bulunmuyor! 1 numaraya daima çok yakın!
Hafta içi, gercekgundem.com internet gazetesi sahibi arkadaşım Barış Yarkadaş'ın köşe yazısında gördüğüm bir cümle kafamda şimşek çaktırdı. Gürsel Erol , Dersimli ünlü Diyap Ağa'nın torunuydu. Hemen Erol'u aradım. Önce geçtiğimiz hafta yazdıklarım için tebrik etti. Ardından da ince bir sitem.
Listelerin hazırlanmasında Ekrem Kerem Oktay'ın etkisinin olduğunu, sekreterya işini onun yüklendiğini ama listelere son şekli yine Kemal Bey'in verdiğini söyledi. Ben de 'aksi bir şey yazmadım zaten' dedim. 'Son gün listelerden haberim vardı' diye ekledi. Oysa ben son gün Kemal Bey'in onu tamamen by-pass ettiğini yazmıştım, öyle olmadığını söyledi. 'Ekrem Kerem Oktay vardı ama ben de vardım' dedi.
Tam anlaşamadık!
Neyse... Benim merakım başkaydı. 'Diyap Ağa'nın torunuymuşsunuz doğru mu?' dedim. 'Evet! Annemin dedesi olur' dedi. 'O zaman bu hafta bir Diyap Ağa yazısı yazmam şart oldu' dedim. Gülüştük, telefonu kapadım.
(Telefondayken aklımdan ironik bir çağrışım geçmedi değil. Dedesi ilk Kemal'e (Atatürk) mutlak bağlıydı, torunu (Gürsel Erol) ise son Kemal'e. Ne ilginç değil mi?)
Cumhuriyet neden Diyap Ağa'ları çoğaltamadı diye hep sorarım kendi kendime. Neden Cumhuriyete ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne gönül vermiş yerel fikir önderlerini yaşatamadık?
Oysa Diyap Ağa'lar yaşasaydı ve çoğalsaydı bugün Kürt sorununu halletmiş olmaz mıydık?

BEYAZ GAZETE