10 Bin Liralık Altın Çalan Hırsızlar Yakalandı

Konya’da, camı açık otomobilden içinde 10 bin liralık altın olan çantayı alıp kaçan 3 şüpheli polis tarafından olaydan iki gün sonra yakalandı.

Yetkililer, otomobillerde çanta bırakılmasının hırsızlığa davetiye çıkardığını belirtti.

Olay, 3 gün önce merkez Karatay ilçesi Eski Garaj civarında meydana geldi. İddiaya göre, Özer Ö., camını açık unuttuğu otomobilini park edip ayrıldı. Geri döndüğünde otomobilin içinde altın bulunan çantanın olmadığını gören Özer Ö., durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri gerekli araştırmayı yaptıktan sonra hırsızların eşkalini belirledi. Sarrafları dolaşan polis, benzer bir eşkalde iki çocuk ve bir kadınla gelen şahısların altın bozdurduğunu öğrendi.

Polis, şahıslardan birinin Gökhan G. (30) olduğunu ve hırsızlık olayını Satılmış G. (30) ve M.M. (16) ile birlikte yaptığını tespit etti. Gökhan G’nin, baldızı ve iki yeğenini yanında getirerek aile gibi görünüp altınları bozdurup Ankara’ya gittiği ve burada da altınların diğer kısmını bozdurduğu ortaya çıktı.

Polis, Ankara’dan trenle dönen şüphelileri istasyonda yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinden 3 bin 500 lira ile bozduramadıkları 3 altın yüzük ile bir künye çıktı.Yetkililer, araçlarda değerli bir şey bırakılmaması gerektiğini belirterek vatandaşları uyardı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi
Kaynak: İHA