BM’den Bakan Eroğlu’na Kutlama Mektubu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi' çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü Birleşmiş Milletler (BM)’den Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür ve kutlama mektubu gönderdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Temsilcisi Shadid Najam tarafından gönderilen mektupta; “Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde göstermiş olduğunuz olağanüstü performans ve başarılı çalışmalarınızdan ötürü sizi ve Bakanlığınızı kutlarım. Sizin hayranlık uyandıran liderliğiniz ve kılavuzluğunuz ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mükemmellik limitlerini daha da yükseğe taşımaya devam edeceğine inancım tamdır.” ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF)’nun mali desteği ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF )'nın katkıları ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından müştereken yürütülen Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi, Mayıs 2008 tarihinden bu yana devam ediyor. Proje çerçevesinde Küre Dağları Milli Parkı, geçtiğimiz nisan ayında Avrupa’da etkin bir şekilde yönetilen ve koruma alanları ile sürdürebilir turizm uygulamalarının gerçekleştirildiği alanlara verilen Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parkları) sertifikasını almaya hak kazandı. Türkiye’deki Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi ayrıca haziran ayında Brezilya’da düzenlenen RİO+20 Zirvesi’nde sürdürülebilir ve yeşil ekonomi alanlarında en iyi uygulamalardan biri olarak Türkiye’yi temsil etti.