Altın Koza'nın Gezici Sinema Tırının 10. Durağı Kozan

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan ''Gezici Sinema Tırı''nın 10. durağı Kozan ilçesi oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ''Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir'' ve ''Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda'' sloganlarıyla yola çıkan gezici tır, Kozan ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın, 5 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunduğu alanda Hacivat-Karagöz gösterisiyle başlayan etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuvarı sanatçıları Feridun Dalgınlı ve Ferhat Deli'nin konserleriyle devam etti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, etkinliği Kozan'da düzenlemesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür ederek, ''Sadece Kozan'a değil, ülkenin birçok kentine gidiyorlar. Ondan dolayı Başkanımız Zihni Aldırmaz'a teşekkür ediyorum. Ben hep farklı projeler üretirdim. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız çok daha farklı projeler üretiyor. Kendisini kutluyorum'' dedi.

Aldırmaz da bu etkinliği Kazım Özgan ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Altın Koza Anadolu'nun festivali diyoruz. Bu tırla Anadolu'yu dolaşacağız. Tüm Anadolu'ya sizin sevginizi, saygınızı götüreceğiz. Kozan'ın kültüre sanata verdiği değeri biliyorum. Kozan Kahramanlar kentidir. Buraya gelirken eski milletvekillerimiz İbrahim Öztürk ve Musa Öztürk, beni telefonla aradılar. Onların da sevgisini saygısını sizlere iletiyorum. Bu etkinliği hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, Eylül ayında düzenleyeceğimiz Altın Koza Film Festivali'nde sizleri aramızda görmek istiyoruz.''

Konuşmaların ardından ''Eyvah Eyvah'' filmi gösterime girdi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA