Ukosb Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı Açıklama Yaptı

Uşak Karma Organize Sanayi BÖlgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı UKOSB Arıtma Tesisi'nin kapasitesini yüzde 50 artırılacağını, ancak bununla kötü kokunun ortadan kalkmayacağını belirterek, ''Çevreye verilen zararı ortadan kaldırmak için hazırlanan tüm projelere maddi ve manevi destek vermeye hazırız'' dedi.

UKOSB tarafından hazırlanan, yüzde ellisi Zafer Kalkınma Ajansı'nın Sürdürülebilir Kırsal kentsel Altyapı Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan UKOSB Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı İle Sürdürülebilir Çevre Çalışmaları Projesi Tanıtım Toplantısı UKOSB Toplantı Salonu'nda yapıldı.

İbrahim Karahallı, 1 milyon 500 bin lira tutarındaki projeyle UKOSB arıtma tesisinin kapasitesinin günlük 16 bin metre küpten 24 bin metre küpe çıkartılacağını, proje bedelinin yüzde ellisinin ZEKA tarafından karşılanacağını, projenin 18 ayda tamamlanacağını ifade etti.

Bölgedeki firma sayısının her geçen gün arttığını ve arıtma tesisinin kapasitesinin yetersiz kaldığını söyleyen Karahallı, UKOSB'nin yanında bulunan Uşak E Tipi Cezaevi'nin evsel atık sularının da arıtma tesislerinde arıtılmaya başlanacağını dile getirdi.

Basın mensuplarının arıtma tesisinden gelen kötü kokunun cezaevindeki tutuklu ve hükümlüleri rahatsız ettiği yönündeki sorusu üzerine İbrahim Karahallı, şöyle dedi:

''Cezaevi ile UKOSB'nin yan yana bulunması büyük bir talihsizlik. Ortada bir planlama hatası olduğu kesin. Bizim arıtma tesisinin kapasitesini artırmamız kötü kokuyu ne yazık ki gidermeyecek. Özellikle yaz aylarında artan kokudan herkes şikayetçi. Koku sorununu gidermek için çalışıyoruz ama kısa sürede bunu yapmam mümkün değil. Biz arıtma tesisimizi en iyi şekilde çalıştırmaya gayret ediyoruz. Bu arada çevreye verilen bir zarar var ise bu zararın ortadan kaldırılması için hazırlanan tüm projelere maddi ve manevi destek vermeye hazırız. Büyük Menderes üzerinde çok sayıda sanayi tesisi var. Ne yazık ki bu sanayi kuruluşlarının büyük bölümünün arıtması yok. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerekli.''

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA