Muğla'da Belediye Hergün 750 Kişiye İftar Veriyor

Muğla Belediyesi bu yıl Ramazan ayında günlük 750 kişiye iftar veriyor.

Muğla Belediyesi Aşevi'nde her gün bir hayırseverin desteğiyle hazırlanan yemekler, iftar saatinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır iftar çadırında verdikleri iftar yemeklerini bu yıl üniversite öğrencilerinin kentte bulunmaması dolayısıyla aşevinde verdiklerini söyledi.

Gürün, yardımlaşma ayı olan Ramazan'da tüm vatandaşların birbirine kenetlenerek yardımlaştığını belirterek, ''Amacımız bu mübarek ayda yardımlaşmayı ön plana çıkarmak. Hayırsever vatandaşların yardımlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Burada günlük 500 kişi iftar yapıyor. Ayrıca iftarını evinde yapmak isteyen yaklaşık 100 vatandaşımızda getirdikleri yemek kaplarıyla yemeklerini evlerine götürüyor. Biz de evlerinden çıkamayan yaklaşık 150 hasta ve yaşlılarımızın yemeğini evlerine kadar götürüyoruz'' dedi.

Gürün, Ramazan ayında yapılan her yardımın önemli olduğunu, bu konuda belediyeye gösterilen güvenden dolayı da hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Öte yandan, bugün verilen iftara, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP il ve ilçe yönetimi üyeleri ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş de katıldı.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Kaynak: AA