Türk İşadamları Nijer’de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek

Türk işadamları, Afrika’nın en fakir ülkelerinden olan Nijer’de Ramazan ayı boyunca her gün bin kişiye iftar verecek.

Ayni ve nakdi yardımlarla Nijer’e giden işadamları, yanlarında insanlığın zirvesi olan paylaşmayı ve sevgiyi de götürdüklerini dile getirdi.Kendi ülkelerinde lüks iftarlar yerine Afrika’nın muhtaç halkına yardıma koşan Türk işadamları büyük bir duyarlılık örneği gösteriyor. Somali başta olmak üzere Afrika’da gitmedik ülke bırakmayan işadamları Ramazan ayının rahmet ve bereketini bu ülkelere taşıyor. Bölge halkları, paylaşmanın zirve yaptığı bu ayda Türkiye’den gelen yardımlarla rahatlıyor.

Yardım faaliyetleri kapsamında hazırlık yapan bir grup Bursalı işadamı da Nijer’e gitti. Yanlarında bir miktar gıda ve giyecek malzemesi götüren işadamları, Nijer’de faaliyet gösteren Bedir Koleji’nin bahçesinde her gün bin kişiye iftar verecek. Ay sonuna kadar 5 bin erzak paketi dağıtılacak. Sabah saatlerinde Güzelyalı Feribot İskelesi’nden İstanbul’a hareket eden işadamları, oradan da Türk Hava Yolları uçağı ile Nijer’in başkenti Niamey’e geçecek.

“PAYLAŞMAYI, SEVGİYİ, KAYNAŞMAYI GÖTÜRÜYORUZ”
Grupta yer alan işadamlarından Mehmet Kurak, yardım kampanyasını şöyle anlattı: “Biz arkadaşlarla insanlık namına neler yapabiliriz diye düşündük. Afrika’da insanlar gerçekten büyük sıkıntılar içerisinde. Yiyecekten suya kadar çok büyük ihtiyaçları var. Biz de insanlık namına neler yapabiliriz diye düşündük. Arkadaşlarımızla kumanyalar şeklinde bir şeyler de hazırlayarak, insanlığın zirvesi olan paylaşmayı, sevgiyi, orada onlarla kaynaşmayı oluşturma adına arkadaşlarla seyahat tertip ettik. İnşallah Allah seyahatimizi hayırlı eder, güzel neticeler olur ve bütün insanlığa örnek bir organizasyon olur.”İşadamı Selamettin Türk, oradaki muhtaçlara yardımda bulunmak adına harekete geçtiklerini belirterek, “Gıda, erzak, kırtasiye yardımında bulunacağız. Yerinde tespitlerde bulunup burada kalan arkadaşlarımızla paylaşacağız.” dedi.

“ELLERİMİZLE DAĞITALIM İSTEDİK”
Allah’ın verdiği nimetlerin bir kısmını oradaki insanlara ulaştırmak adına yola çıktıklarını belirten Murat Sarıgöz, şunları kaydetti: “Bu çerçevede eşimize dostumuza başvurduk. Orada iftar programları olacağını söyledik. İşadamı arkadaşlarımızla gidip orada ellerimizle dağıtım yapalım ve oradaki durumu görelim istedik. Böyle bir program ortaya çıktı. İnşallah hayırlı olur.” Nijer’deki insanların çok zor durumda olduklarını dile getiren işadamı Orhan Çapar ise ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Nijer’in, dünyanın en fakir ülkesi olduğunu belirten İlhan Aslan da, “Biz sıcak temas yapmak istiyoruz. Çünkü buradan yardım göndermek başka, bir de elle yardımı vermek başka. İnşallah hayırlara vesile olur. Diğer insanlara da teşvik olur.” diye konuştu.

Eğitimci Fikrullah Kaya eşliğinde Nijer’e giden grupta şu isimler yer aldı: İlhan Aslan, Mehmet Kurak, Mehmet Sait Övet, Ömer Demirel, Ömer Demiröz, Selamettin Türk, Murat Sarıgöz, Orhan Çapar, Şerif Ablak ve Hamit Çapar. NİJER Fransız sömürgesi olan Nijer, 1960 yılında bağımsızlığını kazandı. Yüzde 95’i Müslüman olan ülke topraklarının sadece yüzde 8’i tarıma elverişli. Geri kalanı çöl olan ülkede açlık ve susuzluk en büyük sorun .