Hakkari Meslek Yüksekokulu'na Kürtçe 'çölemerik' Adı Verildi

Hakkari Üniversitesi'ne bağlı Hakkari Meslek Yüksekokulu'nun adı, kentin Kürtçe adı verilerek, 'Çölemerik Meslek Yüksekokulu' olarak değiştirildi.

1988 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan, 1997 yılından itibaren Hakkari'de faaliyet göstermeye başlayan Hakkari Meslek Yüksekokulu, 2008 yılının Mayıs ayından beri Hakkari Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürüyor.

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü, yaptığı yazılı açıklamayla, yüksekokulun adının Kürtçe olarak değiştirildiğini duyurdu. Rektörlük, Merzan Mahallesi'nde bulunan Hakkari Meslek Yüksekokulu'nun adının, kentin Kürtçe adı olan 'Çölemerik' ismiyle değiştirildiğini açıkladı.

1988 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan yüksekokulun, 2008 yılından itibaren Hakkari Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürdüğünün hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Haziran 2012 tarihinde Hakkari Meslek Yüksekokulu'nun adının 'Çölemerik Meslek Yüksekokulu' olarak değiştirilmesi amacıyla Yükseköğretim Genel Kurulu'na bir teklifte bulundu. Yükseköğretim Genel Kurulu'nca yapılan incelemeler sonucunda okulun adının Çölemerik Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmesi uygun görüldü.

Eğitim, öğretim faaliyetlerine Çölemerik Meslek Yüksekokulu ismiyle devam edecek olan yüksekokulda, bu yıl bahçe tarımı, bankacılık ve sigortacılık, bilgisayar programcılığı, elektrik, elektronik teknolojisi, geleneksel el sanatları, inşaat teknolojisi, kontrol ve otomasyon teknolojisi, laborant ve veteriner sağlık, muhasebe ve vergi uygulamaları bölümlerine öğrenci alınacaktır. "