Ramazan Ayının İlk Teravih Namazı Ankara, Edi

rne, Hatay, İzmir, Diyarbakır ve Aydın'da vatandaşlar ilk teravih namazında camileri doldurdu ANKARA İzmir'de ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere adeta akın etti

Hisar Camisi'ni dolduran vatandaşlar Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Namaz öncesi vaaz veren Konak Müftüsü Zeki Aksoy, Ramazan ayının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlatarak, orucun önemine ilişkin bilgiler verdi. İbadetin kul ile Allah arasında bağ kurduğunu vurgulayan Aksoy, bu yıl Ramazan ayı boyunca kardeşliğin ve barışın simgesi olan selamlaşmanın teşvik edileceğini ifade etti.

Alsancak Hocazade Camisi de ilk teravih namazı için gelenlerle doldu. Camide yer kalmaması nedeniyle bazı vatandaşlar, avluda namaz kıldı. Yatsı ezanıyla her yaştan çok sayıda kişi camilerde saf tutarak, Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. -Diyarbakır- -Diyarbakır'da Ramazan ayının ilk teravih namazında, havaların sıcak olması nedeniyle cami avluları tercih edildi. Camileri dolduran vatandaşlara teravih namazı öncesinde din görevlileri tarafından Ramazan ayının önemi hakkında vaazlar verildi.

Diyarbakır'da Sur ilçesindeki restorasyonu süren tarihi Ulu Cami'ye akın eden Diyarbakırlılar, hep bir ağızdan dualara ''amin'' dedi.

Diyarbakır'ın tarihi camilerinden Nebi Camisi'nde de müminler saf tutup, teravih namazını hep birlikte huşu içinde kıldı. -Aydın- Ramazan'ın ilk teravih namazında Aydın'da da camiler doldu, taştı. Bey ve Ramazan Paşa camileri ile Didim'deki Merkez Cami'yi dolduran vatandaşlar ilk teravih namazını coşku içinde kıldı. Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oruç ibadetinin nefis terbiyesi olduğunu hatırlatarak, sıcak havaların ibadeti zorlayacağını ancak vatandaşların sabırlı olması gerektiğini belirtti.

Muhabir: Ekip Yayıncı: İbrahim Uyar20.07.2012 00:05:12
Kaynak: AA