İftar Çadırı Önünde Yemek Kapma İzdihamı Yaşandı

Edirne Valiliği, Belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kurulan Ramazan çadırında verilen ilk iftarda yemek kapma izdihamı yaşandı.

Tarihi Selimiye Camii meydanında 800 kişi kapasiteli iftar çadırı kuruldu. Çadırda her gün verilen yemek bir kişi veya kurum tarafından karşılanıyor. Ramazan ayının ilk iftar yemeğini AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu tarafından verildi.

İftar menüsünde mercimek çorbası, tas kebabı, pilav, ayran ve helva yer aldı.Akşam ezanının okunmasına yaklaşık yaklaşık 45 dakika kala halk çadır önünde kuyruğa girdi. Çoğunluğunu roman vatandaşların oluşturduğu kuyrukta zaman zaman izdiham yaşandı. Emniyet ve belediye görevlilerinin yoğun çabası ile kalabalık güçlükle sıraya konuldu. Ancak bir an önce yemeği almak isteyen vatandaşlar sıranın ön tarafında bulunanları itmeye başladı.

Yaşanan itiş kakış sonucunda kucağında çocukları bulunan bazı anneler zor anlar yaşadı.Yemeği alan vatandaşların bir bölümü ezanın okunmasını beklemeden yemeklerini yemeye başladı.

Oruç tutan vatandaşların bazıları ise yemek almak için uzun süre kuyruğun erimesini bekledi. İlk iftara Edirne Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu katıldı.