Ak Parti’den Chp’ye Nezaket Ziyareti

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 17 Haziran’daki ilk kongresinin ardından göreve gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti.

Görüşmede CHP İl Başkanı Çelik’e hayırlı olsun dileklerini ileten Yalçın, “Bugünkü mevcut durum ve geleceğe yönelik konuların yanı sıra Bursa ile ilgili her konuda ana muhalefet partisinin görüşlerini dikkate alıp birlikte çalışabiliriz” dedi.

Bursa’nın, Türkiye’nin diğer şehirlerinden farklı bir yapıya sahip olduğunu savunan Yalçın, “Bursa’nın bu farklı yapısının önümüzdeki dönemde de devam edeceğine inanıyorum. İl başkanları olarak zaman zaman bir araya gelip ülke ve şehir sorunlarını konuşmalıyız. Farklı yöntemleri değerlendirmeyi önemli buluyorum. Çünkü değişik fikirlerdeki insanların değerlendirmeleri zaman zaman tansiyonu yükseltebiliyor. Ama il başkanları olarak bizler bu sorunları düzeyli bir şekilde tartışmayı başardığımızda bu sokağa da olumlu şekilde yansıyacaktır” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Metin Çelik de ziyaretten dolayı AK Parti İl Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederek, “Hepimizin amacı Bursa’ya faydalı olmak ve hizmet etmek. Bazen ana muhalefet partisi olarak gördüğümüz yanlışları gündeme getirmek, yani eleştirmek en doğal hakkımız diye düşünüyorum. Ama hiçbir zaman muhalefet olsun diye de muhalefet yapacağımızı kimse beklemesin. İyi olan şeylerin yanında olacağız. Ama yanlış bir şey olursa, bunu da Bursa halkı ile paylaşacağız” diye konuştu.

Bu arada ziyarette kentsel dönüşüm konusu da gündeme geldi. Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, “Gündemde kentsel dönüşüm gibi önemli bir başlık var. Biz de bu konu ile ilgili yoğun çalışma içerisindeyiz. Bu konuyu partiler üstü bir şekilde götürebilmeliyiz. Türkiye’de münferit bazı dönüşüm örnekleri var ama yapacağımız dönüşüm topyekun bir çalışma olacak. Dönüşümü sosyal boyutu ile başarabilmeliyiz. Belediyeler fiziki boyutu ile ilgilenecekler ama biz de sosyal boyutu ile ilgilenelim istiyoruz.” Dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından kurulan kentsel dönüşüm komisyonu hakkında da bilgi veren Sedat Yalçın şunları söyledi: “Kentin gökdelen bölgeleri olabilmeli. Toplumu rahatsız etmeyecek, kentin siluetini bozmayacak bir çalışma olacak. Ayrıca mutlaka yeni bir kent havasını da vermemiz gerekiyor. Bilimsel olarak Bursa’nın çok merkezli olması gerekiyor. Şu anda Heykel’den başka merkezimiz yok. 3-5 tane Heykel planlamamız gerekiyor. Bu büyük bir fırsat, hep beraber çalışalım. Bu konuda her türlü çalışmaya açığız.” CHP İl Başkanı Metin Çelik de kentsel dönüşüm ile ilgili kendilerini de bir çalışma yapacağını duyurdu .
Kaynak: İHA