Koca Şiddetine Maruz Kalan Kadınlar Takı Sergisi Açtı

Erzurum'da koca şiddetine maruz kalan 60 ev kadınına Palandöken Kaymakamlığı ve Karsapanı Derneği tarafından takı tasarımı eğitimi verildi.

Eğitimlerini tamamlayan kadınlar sertifikalarını alıp eserlerini satışa sundu. Palandöken Kaymakamlığı ve Karsapanı Derneği, SODES projesi kapsamında koca şiddetine maruz kalmış 60 kadın, 'Annemin gizli dünyası' isimli proje kapsamında 3 aylık eğitime alındı.

Kadınlara Erzurum Barosu avukatları, Hüseyin Avni Ulaş Lisesi'nde medeni kanun ve ceza hukukuna dair bilgiler verdi. Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hekimler ise anne ve çocuk sağlığı konularında bilgilendirdi. Palandöken İlçe Halk Eğitimi Merkezi uzmanları ise kadınlara takı tasarım kursu verdi.

Kadınlar, kurs süresince yaptıkları el emeği göz nuru eserleri kadınlar Yenişehir Parkı'nda açtıkları stantta satışa sundu. Satış öncesinde Kaymakam Şenol Esmer, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer ve Karsapanı Derneği Başkanı Ukaşe Tavlaşoğlu'nun katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kaymakam Esmer, riskli grupta yer alan dezavantajlı kadınlara yönelik meslek edindirme ve genel eğitim kurslarını önemsediklerini dile getirdi. Kaymakam Esmer, koca şiddetine maruz kalan kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha güçlü olarak ayakları üzerine basabilmesi için eğitimli olmalarının önem taşıdığına vurgu yaparak, "Dezavantajlı gruptaki kadınlarımızın meslek edinmeleri ve böylesi kurslarla anne- çocuk sağlığı üzerine eğitim almaları çok önemli." diye konuştu.

Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından takı sergisi açılışı ve satış yapıldı .