Muğla Valisi Şahin: Turistler Muğla'dan memnun ayrılıyor

Muğla Valisi Fatih Şahin, ''İngiltere'de yapılan ankete göre, Muğla'da tatil yapan turistlerin yüzde 90'ı bölgeden memnun ayrılıyor'' dedi.

Şahin, İngiliz havayolu şirketi ve tur operatörlerinden Jet2.com'un Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Janice Mather, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Müdürü Nick Louden ile ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç'i makamında kabul etti.

İngiltere'de yapılan ankete göre, Muğla'da tatil yapan turistlerin yüzde 90'ının bölgeden memnun ayrıldığının ortaya çıktığına işaret eden Vali Şahin, ''Anket sonuçlarını İngiliz misafirlerimizden öğrendim. Böyle güzel sonuçta katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün İngiltere'den gelen misafirlerimizi ağırlamaktan da mutluluk duyuyorum'' dedi.

Janice Mather ise İngiltere'den Muğla'ya hava yolu ile gelen yolcu sayısının her yıl arttığını belirterek, şöyle konuştu:

''2011 yılında 135 bin 110 kişi Muğla'ya gelmiş. Bu sayının 2012 yılı sonunda 185 bine yaklaşması bekleniyor. Artışın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini öngörüyoruz. 2013 yılında İngiltere'den Muğla'ya gelen turist sayısının yaklaşık 222 bin, 2014'te ise 258 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz. İngiltere'nin Belfast, Blackpool, East Midlands, Glasgow, Edinburgh, Leeds Bradford, Manchester, Newcastle şehirlerinden Dalaman Havalimanı'na haftada 12 sefer, Milas-Bodrum Havalimanına ise 6-7 sefer yapılıyor.''

Vali Şahin, ziyaretçilerine Muğla'ya özgü hediyeler verdi.

Muhabir: Kenan Gürbüz

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA