KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Tanpınar’dan “şafak Nöbeti” Açıklaması

‘Şafak Nöbeti’ etkinliği ile ilgili konuşan KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, “Kıbrıs Türk halkı için 20 Temmuz, çok önemli bir tarih. 19’u 20’ye bağlayan gece, Kıbrıs Türk halkının kurtuluş gecesiydi ve yıllarca Kıbrıs Türk halkı bu tarihin gelmesini bekledi” dedi.

Fevzi Tanpınar, Barış Harekatı’nın yıldönümünde Türk ordusunun adaya denizden ayak bastığı yer olan Yavuz Çıkarma Plajı’nda bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek ‘Şafak Nöbeti’ etkinliği ile ilgili konuştu.

Tanpınar, “Şafak Nöbeti’nin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Şafak Nöbeti, her geçen yıl daha fazla katılımlarla gerçekleşiyor. Şafak Nöbeti’ni ilk kez organize etmeden önce çok düşündük. Kıbrıs Türk halkı için 20 Temmuz çok önemli bir tarih. Sadece Kıbrıs Türk halkı için değil Anadolu halkı içinde çok önemli bir tarih. 19’u 20’ye bağlayan gece, Kıbrıs Türk halkının kurtuluş gecesiydi ve yıllarca Kıbrıs Türk halkı bu tarihin gelmesini bekledi. Yıllarca o şafağın sökmesini bekledi. Çünkü o şafak, Kıbrıs Türk halkı için özgürlüktü, Kıbrıs Türk halkı için o yaşam mücadelesi verdiği dönemin Son bulmasıydı. Dolayısıyla Şafak Nöbeti’nde her yıl on binlerce Kıbrıs Türk halkı, bu nedenle o sahile toplanıyor ve o yıllarda verilmiş mücadeleyi yad ediyor. Ben her yıl Şafak Nöbeti’ne giderken burada annem için bulunuyorum diyordum. Çünkü annem 1963 ile 1974 yılları arasında bahçemizde bulunan garajdaki mevzide mücahitlere gece gündüz yemek pişirerek bir yaşam sürmüş, bizim canımızın güvenliği için kol kanat germişti. Bu yıl yine annem için orda olacağım” diye konuştu

“11 yıl boyunca verilen bu mücadele Kıbrıs Türk halkı için ayrı bir önem taşıyordu. Hiçbir ayrım olmaksızın her türlü görüşte insanın tek vücut olduğu bir dönemdi bir yaşam mücadelesi veriliyordu” diye devam eden KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, “Gettolarda yaşayan Kıbrıs Türk Halkı artık bıçağın kemiğe dayandığı bir noktadaydı. O gecede şafağın sökmesi ile özgürlüğüne kavuştu, tabii bu özgürlüğe kavuşmak tek başına olmadı. Anadolu halkının da gözünü kırpmadan canı pahasına Kıbrıs Türk halkını kurtarışı büyük önem taşımaktaydı. Biz o bağlayan gecede o sahili, bu neden ile kutsal görüyoruz ve buluşmayı da on binlerce yüreğin buluşması olarak addediyoruz. Bu nöbeti Kıbrıs Türk halkı ile Anadolu halkının her kucaklaşması gereken çok önemli bir organizasyon olarak düşünüyorum” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA