Yaklaşan Ramazan Dolayısıyla Vatandaşlar, Sahur ve İftar Alışverişine Başladı

Yaklaşan Ramazan dolayısıyla vatandaşlar, sahur ve iftar alışverişine başladı. Ramazan ayı dolayısıyla pazarcılar sergilerdeki ürünlerini çoğaltırken, fiyatlarda artış olmadığı kaydedildi.

Edirne'deki Ulus pazarında sergisi olan Cemal Odavişta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının bolluk ve bereket getirdiğini belirterek, vatandaşların şimdiden sahur ve iftar alışverişine başladığını söyledi.

Yaz aylarında genellikle domates, biber, salatalık gibi sebzelerin hafif yemeklerde kullanıldığı için taze sebzelerin fazla tercih edildiğini anlatan Odavişta, ''Biber yeni çıktığı için kilosu 1 lira 50 kuruş, salatalık ve domatesi ise birer liraya satıyoruz. İnşallah Ramazan ayı esnafımıza hayırlı olur. Satışlarda bir artış bekliyoruz. Ramazan ayında inşallah bu beklentimizi karşılarız'' dedi.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlardan Fatma Sayınta da bu haftaki alışverişini Ramazan sofrası için yaptığını söyledi.

Genellikle sebze, meyve, yumurta, peynir ve zeytin aldığını belirten Sayınta, '' Sahurda ağır yemekler yiyemeyeceğimiz için daha hafif yemekler ve kahvaltılık tercih ediyoruz. Alışverişe 3-4 gün önceden başladık. Mübarek Ramazan ayının İslam alemine ve Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

-''Ramazan dolayısıyla fiyatlarda artış yok''-

Pazar yerinde baklagil satan İsmail Özcan da Ramazan ayı yaklaştığı için satışların artığını söyledi.

Pazara Ramazan ayı bereketinin geldiğini kaydeden Özcan, ''Ramazan dolayısıyla fiyatlarda artış yok. Hatta ay içerisinde fiyatlarda düşüş bekliyoruz. Fiyatlarımız düşünce insanlarımız bol bol alışveriş yapabilecek'' dedi.

İftar sofralarının vazgeçilmezi hurma 6 liradan satılırken, yeşil zeytin 8, siyah zeytin 7, peynir 9, yemeklik salça 5, domates 1, salatlık 1,5, biber 2, semiz otu 1, taze fasulye 3,5, üzüm 3, vişne 4, kuru fasulye 5, bulgur ve pirinç 3, patates ve soğan 1 liradan alıcı buluyor.

Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA