Çanakkaleli Bir Çiftin Nikahı, Ayvacık'ın Gülpınar Beldesindeki 2 Bin 150 Yıllık Apollon Smintheus Tapınağı'nda Kıyıldı

Çanakkaleli bir çiftin nikahı, Ayvacık ilçesi Gülpınar beldesindeki 2 bin 150 yıllık Apollon Smintheus Tapınağı'nda kıyıldı.

Çanakkale'de bir balıkçılık firmasının ortağı olan Altan Uysal ile öğretmen Müjde Demir bir süre önce evlenmeye karar verdi. Antik tapınağın bulunduğu Gülpınar beldesinde doğan damat Uysal, Demir'e nikahlarının Apollon Smintheus Tapınağı'nda kıyılması önerisinde bulundu.

Demir'in bu teklifi kabul etmesinin ardından gerekli izinler alındı. Aynı zamanda damadın dayısı olan Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin'in antik tapınakta kıydığı nikahta gelin ve damadın arkadaşları şahitlik yaptı.

Başkan Şahin, nikahın ardından evlilik cüzdanını geline verip, mutluluk diledi.

Gelin Uysal, nikahın böyle bir ortamda kıyılmasının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, ''Böyle bir mekanda nikahımızın kıyılması harika bir duygu'' dedi.

Apollon Smintheus Tapınağı Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel ise, Uysal çiftinin nikahlarını antik tapınakta yapma isteğinin gelin ve damat adayları için örnek olacağını ifade ederek, ''Bundan böyle yeni evlenenler buraya gelip resim çektirebilecek ya da yılda bir kez burada nikaha izin vereceğiz. Bu iki gencin burada nikah kıyması, Gülpınar'ın turizm ve kültür yönünden kamuoyuna ve Türkiye arkeolojisine duyurulması açısından önem taşıyor'' diye konuştu.

Öte yandan çiftin düğünlerini 25 Ağustos'ta yapacağı öğrenildi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA