Suçıktı Şiir Akşamları Genç Şairleri Buluşturdu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 19. Suçıktı Şiir Akşamları, genç şairleri bir araya getirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, şiir atölyesi ile sona erdi. 19. Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları etkinlikleri gündüz programı ile başladı.

Programa ev sahipliği yapan Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi Yılmaz, konuklarını Suçıktı‘da ağırladı. Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Dursunbey Kaymakamı A. Süheyl Üçer, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Soykan, İl Tarım Müdürü Engin Sanc, Balıkesir Şairler ve Yazarlar Derneği Genel Sekreteri Yusuf Akgül, AK Parti Dursunbey İlçe Bakanı Halil Demir, İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Seçal ve çeşitli birimlerden amirler ile çok sayıda davetli katıldı.

Faruk Balcı'nın sunuculuğunu yaptığı programda Şevket Demiraslan'ın yaptığı Suçıktı Şükür Duası'nın ardından Şiir Okuma Yarışması'na geçildi. Şairlerden oluşan jüri üyelerinin karşısında ter döken genç şairler, okudukları şiirlerle katılımcıları duygulandırdı. Şiir Okuma Yarışması'nda Edanur Aktaş birinci, Zehra Yaren ikinci, Sena Gezer de üçüncü oldu. Dereceye giren genç şairlere ve yarışmaya katılan tüm yarışmacılara Dursunbey Belediyesi tarafından tablet PC, fotoğraf makinesi ve spor ayakkabı hediye edildi. Yarışmanın ardından TRT sanatçısı Alp Arslan mini bir konser verdi. Pilav-ayran ikramı ve tasavvuf konserinin ardından gündüz programı sona erdi. Gündüz programı sırasında Suçıktı'da açılan Hanımeli Sergisi'ni gezen protokol üyeleri buradan çeşitli yiyecekler aldı. Programın ikinci etabına Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde devam edildi. Kültür Merkezi'ne taşınan Şiir Evi’nin açılışının da yapıldığı etkinlikte öğrencilerin hazırladığı ebru sergisi davetliler tarafından gezildi. Ardından şairlerin düzenlediği 'Edebiyat ve Ahlak: Edebiyat Ortamlarında Yozlaşma veya 'Alan Kirlenmesi' isimli panele geçildi. Hüseyin Akın'ın modaratörlüğünü yaptığı panele Cemal Şakar, Mustafa Muharrem, Alper Gencer ve Zeki Bulduk konuşmacı olarak katıldı.

Akşam bölümünde düzenlenen Alp Arslan konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şair Ahmet Veske'nin sunduğu Şiir Akşamları programında 20 şair, şiirlerini kimi zaman duygusal, kimi zaman heyecan dolu anlatımlarla okudu. Programın sonunda şairler toplu hatıra fotoğrafı çektirirken, Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi Yılmaz katılan tüm şairlere tek tek teşekkür etti.
Etkinlikler yarın yapılacak şiir atölyesi ile devam edecek .