Nurdağı'na Tarım Makineleri Bankası Kuruldu

Nurdağı İlçesine bağlı Çakmak köyüne İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından ''Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'' kapsamında tarım makineleri bankası kuruldu.

Nurdağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulan Makine Bankası ile ilçede tarım ve hayvancılık yapan üreticilerinin elde ettiği ürünlerde kalite ve üretim artışı sağlanacağını belirtti.

Çevik, şunları kaydetti:

''İpekyolu Kalkınma Ajansı'na sunulan proje ile 127 bin lira değerinde 16 adet tarım alet makinesi alındı. Proje ile bölgede uygulanan tarım kültürünün zenginleşmesine katkı sağlayacak ve üreticilerimizin tarımsal teknolojiye olan ilgilerini de artacağız.''

-Kursiyerlere sertifikalara verildi-

Gaziantep'te, endüstriyel ürün tasarımcısı açığını kapatmak üzere hayata geçirilip yürütülen ''Tasarımda Kadın İzi'' adlı SODES projesi kapsamında düzenlenen kursu başarı ile tamamlayan 17 kursiyer belge almaya hak kazandı.

Gaziantep Öğretmenevi'nde düzenlenen tören ile kursiyerlere belgeleri verildi ve kursiyerlerin kurs süresince yaptıkları tasarımlardan oluşan mini bir sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Samimi bir havada geçen belge törenine Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bekir İnci ve Mürsel Köse, Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, projeyi yürüten kurum olan Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri, Proje Koordinatörü Necip Öztabur ile eğitimciler, kursiyerler ve diğer davetliler katıldı.

Törenin sonunda kursiyerlere belgeleri Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ile diğer idareciler tarafından takdim edildi. Tören hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: AA