Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman İle Görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacik mevkidaşı İmamali Rahman’ı kabul etti.

Zagulba’daki Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılan resmi karşılama töreninin ardından iki ülke cumhurbaşkanları arasında görüşme gerçekleşti. Görüşmede, Azerbaycan ve Tacikistan arasındaki dostane ilişkiden duyulan memnuniyet dile getirilerek, karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirilmesi için iyi bir potansiyelin olduğu kaydedildi. İmamali Rahman’ın Azerbaycan ziyaretinin, iki ülke ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Görüşmede Aliyev, “Biz sizin ziyaretinize, devletlerimiz arasında tarihi ve güzel perspektife sahip olan ilişkilere çok büyük önem veriyoruz. Bugün biz sizinle siyasi ve ekonomik alanlarda ikili ilişkilerin önemli konularına ilişkin görüş alışverişinde bulunduk, somut sorunların çözümü yollarını aradık. Sizin ziyaretinizin olumlu içerik arz etmesi için bugün uygun kuruluşlara somut görevler verilecek. Umarım, yolculuk çok başarılı olacak” şeklinde konuştu.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman da Aliyev’e teşekkür ederek, “Halklarımız arasında tarihsel olarak çok yakın kardeşlik ilişkileri var. Bu ilişkiler devletlerimizin karşılıklı çıkarlarını sağlamlaştırıyor. Biz uluslararası konularda, uluslararası kuruluşlarla da etkin işbirliği yapıyoruz. Birbirimizi destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Elbette ki, sizin ülkeyi kendimize dost ve kardeş görüyoruz. Tüm yönlerde etkin işbirliğinin devam edeceğini umuyoruz. Bu yüzden de sizin ziyaretiniz bizim ilişkilerimiz için özel önem taşımaktadır. Eminim bu sefer, ilişkilerimizin gelişmesine yeni ivme kazandıracak ve gelecekte ülkelerimiz ile halklarımızın refahı için iki dost ve kardeş devlet olarak etkin karşılıklı ilişkilerini sağlamlaştıracağız” dedi.

Görüşme sonrasında; Tacikistan ve Azerbaycan arasında eğitim, spor, tarım ve telif hakları konusunda anlaşmalar imzalandı. İmza töreninin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İmamali Rahman’a Haydar Aliyev Madalyası, İmamali Rahman da İlham Aliyev’e İsmoili Somoni Madalyası takdim etti .
Kaynak: İHA