11. Dönem Mezuniyet Töreninde, 491 Polis Adayı Yeminlerini Ederek, Diplomalarını Aldı

İçel Polis Meslek Yüksekokulu'nda 11. dönem mezuniyet töreninde, 491 polis adayı yeminlerini ederek, diplomalarını aldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Belediyesi Spor Salonundaki törende, emniyet teşkilatına katkı ve güç verecek, Türkiye'nin birlik ve beraberliği uğruna mücadele edecek genç polis adaylarını kutladı.

Türkiye'nin geleceğe güvenle devam etmesine katkı sağlayacak polis adaylarıyla beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Güzeloğlu, ''Öncelikle bu gençlerimiz yetiştiren, bu günlere getiren ailelere teşekkür ediyorum. Fakülte mezunu olmadan, üniversite mezunu olarak emniyet teşkilatımıza katılan gençlerimiz, emniyet teşkilatımızın dünyanın bilebileceği güçlü ve başarılı toplumlar karşısında büyük bir kazanç olacaklardır'' dedi.

Güzeloğlu, polis adaylarının aldıkları eğitimler ve bunun bilinciyle meslek yaşamlarında çok önemli ve değerli görevlerde bulunacaklarına inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hukuka bağlı, insan haklarına dayalı ve her yönüyle toplum desteklilere uygun olarak, çağdaş, bilimsel ve tüm teknikleri bünyesinde barındıracak yöntemlerle hem iç hem de dış mücadele noktasında genç polislerimiz inanıyorum ki, çok büyük ve önemli hizmetlerde bulunacaklardır. Her biri gerçekten polis meslek eğitim merkezimizde üstün bir görev ve çalışmalarını büyük bir başarıyla tamamlamışlar. Her biri ailemizin, ülkemizin yüz akı olarak bugün mezun olmuşlardı. Hepsini içtenlikle kutluyorum. Değerli aileler emanetiniz dünya üzerinde büyüyen, güçlenen ve bölgesinde lider ülke olarak yoluna devam eden büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinde, güçlü bir ülke olmasında büyük ve önemli bir kazanç olacaktır.''

Güzeloğlu, Türk Emniyet Teşkilatının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini tehdit eden iç ve dış tehditler olmak üzere suç ve suçluyla mücadelede ve küresel ölçekte her alanda giderek başarılı ve örnek alınan bir teşkilat haline geldiğini vurguladı.

POMEM Müdürü Çetin Çelik de, 11. dönemde 491 polis adayının 2 sene süren çok zorlu ve yorucu bir eğitimden geçerek mezun olduğunu söyledi.

Çelik, başarıyla okullarını tamamlayan polislerin, gelecek meslek yaşamlarında da başarılarına devam edeceklerine inandıklarını, bunun için gerekli bilgilerle donatıldıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile diğer protokol üyelerinin yanı sıra ailelerin de katıldığı törende, açılış konuşmalarının ardından polis adaylarına ödülleri ve diplomaları verildi.

Okulu birincilikle bitiren Sercan Aksakal, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı.

Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA