HAK-İŞ: Öncelikli Gündemimiz Toplu İş İlişkileri Yasası

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, çalışma hayatının en önemli gündem maddesinin Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı olduğunu söyledi.

Tasarı yasalaşmadığı için binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yapamadığını ve ücret zamlarını alamadığını ifade eden Arslan, "Çalışma hayatında bunun dışında bir konunun gündeme getirilmesi veya tartışmaya açılması toplu iş sözleşmesi bekleyen binlerce çalışanla alay etmek anlamına gelmektedir." dedi.

HAK-İŞ Başkanı Arslan, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ile ilgili açıklama yaptı. 1 Şubat'tan bu yana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikalara yetki tespitleri verilmediğine ve toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin yapılamadığına dikkat çeken Arslan, şunları dile getirdi: "Şu ana kadar toplu iş sözleşmesi için yetki beklenen işçi sayısı 200 bine ulaşmıştır, kasım sonuna kadar bu sayının 500 bine ulaşması tahmin edilmektedir. Toplu İş İlişkileri Yasası çıkana kadar, bunun dışındaki gündem arayışlarını doğru bulmuyoruz. Bütün tarafların öncelikle Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın yasalaşması için çaba sarfetmesi gerekmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, parlamentoyu, hükümeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı bir kez daha göreve davet ediyoruz; binlerce çalışanın mağduriyetini gidermek için Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın biran önce yasalaşmasını istiyoruz."