Canik Belediye Başkanı Genç: Yatırımcılar Gözbebeğimiz

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yatırımların ve yatırımcıların arkasında olduklarını belirtti.

Başkan Genç, "Yatırımcının önüne çıkan herkes karşısında beni bulur. Her kurum kendi üzerine düşen görevi yapsın. Kimse kendi hatasını yatırımcıların problemiymiş gibi göstermesin." dedi "Yatırımcılar bizim gözbebeğimizdir" diyen başkan Genç, "Yatırımlarımızın ve yatırımcıların arkasındayız. Yatırımcının önüne çıkan herkes karşısında beni bulur. Lovelet bu kentin bir değeri olmuştur. Samsun’un bu tür genç ufku açık yatırımcılara ihtiyacı var. Lütfen destekleyelim. Bir lovelet, Metro, Baumaks, Medicana kolay kolay gelmiyor. Kısa sürede kentimizin markası haline gelen bu yatırımların sonuna kadar arkasında duralım." dedi.

Yanlışların görmezden gelinemeyeceğini de belirten Başkan Genç, "Her kurum kendi üzerine düşen görevi yapsın. Hiç kimse kendi hatasını yatırımcıların problemiymiş gibi göstermemeli.

Herkes hukuki sorumluluğunu üzerinden atmak için evraklarla uğraşırken vatandaşı mağdur etmiştir. Yaşanan sel felaketi lokal olarak yağan yağmur sonucunda tek bölgede oldu, ya şehrin tamamında olsaydı ne olacaktı? Fotoğraf çektiren değil, iş yapan olunmalı. Biz kriz merkezimizde iyi bir yönetim gösterdik ve kısa sürede selin yaralarını sardık. Sel öncesinde ve hemen sonrasında hep vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz." diye konuştu.

Samsun'un Master Plana ihtiyacı olduğunu 3 yıldır dile getirdiğini vurgulayan Başkan Osman Genç, "Ben 3 yıldır bu şehirde Master Plan şart diye bağırıyorum. Eğer Master Planı yapılmış olsaydı bu tür felaketlerin de önüne geçilmiş olacaktı. Kentimizin geleceği ile ilgili değişen şartlara göre yeni baştan ezberlerimizi bozarak Samsun’u planlamalıyız." şeklinde konuştu.

Her bölgeyi defalarca gezdiğini ve vatandaşları ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Genç şunları söyledi; "Canik Belediyesi olarak bütün birimlerimizle halkımızın yanındayız. Afetten bugüne kadar 7 bin kişiye sıcak yemek verdik. Selden zarar gören evleri tek tek dolaştık ve ihtiyaçlar konusunda tespitte bulunduk. Valilik ve kaymakamlığa bildirdik. Vatandaşlarımıza kıyafet, su, gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıyoruz .