Başarılı Kadın Girişimciden İkinci Tesettür Mağazası

Aydın’da kadın girişimcilere örnek olan Perihan Koç, KOSGEB’in desteğiyle açtığı tesettür giyim mağazasının ikincisini açtı.

Aydın’da tesettür giyim konusunda hiçbir işletmenin bulunmaması nedeniyle projeye hazırlayan Perihan Koç, geçen yıl projesini sunduğu KOSGEB’ten destek almaya hak kazandı. Girişimcilik kursunun ardından KOSGEB’den aldığı destekle Aydın’ın ilk tesettür mağazasını açan Perihan Koç, bir yıl sonra Ramazanpaşa Bulvarı’nda 6 katlı yeni mağazasının açılışını yaptı.

Açılışa Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, KOSGEB İl Müdürü Turgut Gözen, İşkur İl Müdürü Zafer Alıcı, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve davetliler katıldı.

Açılış öncesinde Vali Kerem Al, mağazanın işletmecisi Perihan Koç’u gösterdiği girişimcilikten dolayı tebrik etti. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yakın arkadaşı Perihan Koç’u Aydınlı bayanlara örnek göstererek kentteki kadın girişimci sayısının artmasını dilediğini söyledi.

AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise devlet kredisi ile açılan mağazanın bir kadın girişimci tarafından açılmasından büyük mutluluk duyduğunu ve bu tür örneklerin tüm Ege’de çoğalması gerektiğini kaydetti.

Mağaza işletmecisi Perihan Koç, kıyafetlerini almak için kendisi ve çevresindekilerin kent merkezi dışına çıktıklarını, bu konuda büyük sorunlar yaşadıklarını gördüğü için tesettür giyim sektörünü Aydınlı kapalı bayanların hizmetine sunduğunu belirtti.

ÇERÇİOĞLU’NA FULAR HEDİYE ETTİ

Vali Kerem Al ile Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu mağazanın açılış kurdelesini keserek mağazayı gezdi. Perihan Koç, Başkan Özlem Çerçioğlu’na fular hediye etti .
Kaynak: İHA