Özel Halk Otobüsü Esnafından Van'da Deprem Yardımı

İstanbul özel halk otobüsleri kuruluşları temsilcileri, Van’daki depremzedelerin yararına başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 400 bin TL’lik yardım çeklerini Van Valisi Münir Karaloğlu’na teslim ederken, kentte bir okul yaptırma sözü de verdiler.

Van'daki depremzedelere yardım amacıyla 400 bin lira yardım toplayan İstanbul özel halk otobüsü şirketleri temsilcileri Van’a geldiler. Depremzedeler için başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 400 bin liralık yardım çeklerini teslim etmek amacıyla kente gelen İstanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksek, İstanbul Özel Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş, İstanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şuayip Toptan ve Öz Tuzla Taşımacılık Şirket Başkanı Cemal Soydaş, Vali Karaloğlu'na makamında ziyaret ettiler. Ziyaretlerindeki memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu, emeği geçenlere teşekkür etti. Karaloğlu, “Depremden sonra Türkiye’de yaşayan herkes ve herkesim gibi özel halk otobüsü sahipleri de Van’daki depremi yüreklerinde hissetmişler, bizim yaramıza merhem olmak üzere yardım toplamışlar. Arkadaşların burada bir okul yapılmasını ve isminin de özel halk otobüsleri olmasını talep ediyorlar. Bizce de uygun, ama 400 bin TL’ye okul yapılamıyor. Biz bunu peşinat olarak kabul ediyoruz ve 400 bin lira da beklediğimizi ifade ediyoruz. Onlar da kabul ettiler” dedi.

Ülkedeki kardeşliğin zannedilenden daha güçlü olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, “Ülkede birlik ve kardeşliğin bizim zannettiğimizden çok daha güçlü olduğunu Van depremi ortaya çıkardı. Adeta depremzedeye yardımcı olmamayı halk kendisine ayıp saydı. Güzel bir dayanışma oldu. Ben bu vesile ile halkımıza ve özel halk otobüsü temsilcilerine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksek de, “Vali bey bir okul yapılması için 400 bin TL daha gerektiğini belirtti.

Buradaki arkadaşlarımın dışında İstanbul’da da görüşeceğimiz arkadaşlarımız var. Ellimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ama tahminin yüzde 80 olumlu olur. En kısa sürede vali beye döneceğiz ve inşallah bir okul yapacağız” şeklinde konuştu.

Yüksek daha sonra 400 bin TL’lik 5 ayrı çeki Vali Karaloğlu’na teslim etti .
Kaynak: İHA