11 Bin 552 Öğrenci Yaz Okulları Sertifikasını Aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulları dönem sonu kapanış töreni yapıldı.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulları Dönem Sonu sertifika törenine Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, öğrenciler ve velileri katıldı.

10 Haziran - 10 Temmuz arası Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yaz okullarına, 22 branştan 11 bin 522 öğrenci katıldı.

Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, “Büyükşehir Belediyesi olarak güzel bir faaliyet yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan çocuklarımıza biraz nasihatte bulunmak istiyorum. Çocuklar spor yapmayı kesinlikle bırakmayın. Spor yalnız çocukken yapılan bir şey değil. Spora devam etmenizi istiyorum. Ayrıca derlerinize çalışıp kitap okumanızı istiyorum. Eğer kitap okursanız iyi arkadaşlar edinirsiniz, güzel bir çevreniz olur. Birde kesinlikle büyüklerinizin sözünü dinleyin. Onların sözünden dışarı çıkmayın.” ifadelerini kullandı.

Talas bölgesine öğrenci kampı kuracaklarını belirten Özhaseki, “Gençlik Spor Müdürlüğüyle bir protokol yaptık. Talas'da bulunan eski bir kolej yatakhanesini Gençlik Spor Müdürlüğü bize devretti. Orayı restore edeceğiz. Oranın bahçesine geniş spor alanları yapacağız. Bütün okullara yazı yazıp önce okul birincilerini ardından sırasıyla öğrencileri 1 hafta kampa alacağız. Velilerden parada istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yaz okullarına giden öğrencilere sertifikaları verildi.

Ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki öğrencilere basketbol topu dağıttı.

Öğrenciler basketbol topu almak için birbiriyle yarıştı .
Kaynak: İHA