Samsun’da Denizcilik ve Kapotaj Bayramı Kutlandı

Samsun’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, etkinliklerle kutlandı.

Batıpark’ta düzenlenen programda, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından, görevleri uğruna hayatlarını kaybeden deniz şehitleri anısına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutan Vekili Albay Ahmet Şadi Çakır, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş’ın denize çelenk bırakıldı.

Daha sonra İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü folklor ekibi sahne aldı. Ardından yelken gösterileri yapıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlayan Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, “Denizcilik teşkilatında başlatılan eğitim ve denetim seferberliği sayesinde yurt dışına gidecek gemilerimiz çok titiz denetimlerden geçirilerek, ülke bayrağımızı kara listeden beyaz listeye geçmesini sağlamıştır” dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, bayanlar, yıldızlar, gençler olmak üzere üç dalda lisanslı yüzücülerin yarışı ve halka açık 15 - 20 yaş, 21 - 30 yaş ve büyükler dallarında yüzme yarışmaları yapıldı. Yıldızlar halk yarışmasında yarışan Hüseyin Kaan Gürsoy'a, 100 metrelik yarış sonrası tansiyonunun yükselmesi nedeniyle sağlık ekipleri tarafından hemen müdahale edildi.

Yüzme yarışlarının ardından denizde ördek kapmaca ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları yapıldı. Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA