Rusya’nın En Büyük Turizm Firmalarından Tez Tour’un Türk Ortağı Ayrıldı

Rusya’nın en büyük turizm firmalarından Tez Tour’un Türk ortağı Levent Aydın şirketten ayrıldı.

500 milyon dolar büyüklüğe ulaşan şirket Rus ortaklar Aleksander Burtin ve Aleksandr Sinigibskiy’e kaldı. Rusya’dan başta Türkiye olmak üzere BDT ülkeleri, Baltık ülkeleri, Mısır, Tayland, Yunanistan, İspanya ve diğer tatil destinasyonlarına turist götüren şirket 2014’de borsaya açılmayı planlıyordu. Turizm çevrelerinin uzun süredir beklediği ayrılığın ardından şirketin yeniden yapılanması bekleniyor.Kommersant’ın haberine göre Aydın turizm sektöründeki çalışmalarına devam edecek. TurizmdeBusabah’a konuşan Aydın, bu süreçte yeni yapılandırdıkları Aerobilet internet portalına ağırlık vereceklerini ifade etti.

Ortaklardan Burtin, Kommersant’a yaptığı açıklamada Aydın ve yardımcısının Türkiye’deki ofis merkezinde olmadığını söyledi.

Burtin, Aydın’ın ayrı bir IT çalışması ile ilgilendiğini, Rus ortakların bu yatırıma ilgi duymadığını da hatırlattı.Rusya ve BDT’den 1 milyona yakın turisti Türkiye’ye taşıyan Tez Tour, 25 ayrı ülkede 80’e yakın şirketi tek holding çatısı altında toplamayı planlıyordu. Mart ayında Rus ortağı Sinigibskiy’le birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Aydın, şirketin zor durumda olduğu ve Ukrayna’nın en büyük bankalarından Privatebank’a satılacağı ile ilgili iddiaları yalanlamıştı.