Başkent’te Kaçak Sigara Satıcılarına Büyük Darbe - Ankar

Ankara polisinin kaçak sigara satıcılarına yönelik düzenlendiği operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Başkent’te Kaçak Sigara Satıcılarına Büyük Darbe - Ankar
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde, bazı şahısların Türkiye’ye herhangi bir resmi gümrük işlemine tabi tutulmaksızın yasal olmayan yollardan ülkeye girişleri sağlandıktan sonra iç piyasaya sürmek suretiyle devleti yüklü miktarda zarara uğrattıkları bilgisine ulaşıldı.

Kimlikleri tespit edilen şahısların örgütlü bir şekilde hareket ederek sigara kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi. Delillendirme çalışmalarının sonuçlanmasının ardından Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları üzerine harekete geçen ekipler, kaçak sigara taşıdığı tespit edilen yakıt tankerini Ankara girişinde durdurdu.

Yapılan incelemelerde ilk başta hiçbir şey bulamayan ekipler, yakıt tankerinin bir kapağının üzerinin asfalt ile kaplandığını fark etti. Asfaltın açılması için itfaiye ekiplerden yardım ekipler, kapağın kesici ile açılmasının ardından zulalanmış kaçak sigaralara ulaştı.

Ankara’da başta olmak üzere 11 ayrı ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 37 şüpheli gözaltına alındı. Ankara’daki kaçak sigara satan tezgahların Ankara’ya bağlı Bala ilçesindeki bir köyün muhtarı olduğu ortaya çıktı.

Operasyonda, 704 bin 567 paket sigara, 54 bin 400 adet makaron, 360 paket parfüm, 135 paket puro, 790 kg kıyılmış tütün, 69 paket nargile ve pipo tütünü, 76 adet cinsel gücü artırıcı hap, 229 adet sigara sarma makinesi, 1128 adet CD ele geçirildi. Ayrıca kaçak eşya naklinde kullanılan 19 adet araca yasal işlem yapıldı.

Gözaltına alınan 32 şüpheli, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA