Gümüşhane’de Semerkand Haftası Etkinlikleri

Semerkand Dergisi tarafından Gümüşhane’de Semerkand Haftası kapsamında bir program düzenlendi.

Gümüşhane’de Semerkand Haftası Etkinlikleri
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aytaç Üzülmez, Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye Hafızlık birincilerinden Ahmet Demir tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan programın sunuculuğunu Radyo Semerkand’da “İki Kapı” adlı program sunucusu Mehmet Zeyd Yıldız yaptı.

Şiirlerle ve tanıtım slaytları ile süslenen programda Gümüşhane’de kurulan Aşıklar İlahi Grubunun söylediği birbirinden güzel ilahiler izleyenleri mest ederken, programın ana konuğu ünlü Meddah Yusuf Duru kıyafeti ve dinletisi ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Meddah-ı Fakir mahlasını kullanan ve Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları listesinde yer alan Yusuf Duru, dinletisinin konusunu “aşk” olarak seçti. İzleyicileri ile karşılıklı etkileşimli olarak dinletisini sürdüren Duru, seyircilerine unutulmaz hikayeler anlatarak onların konulara farklı bakmaları konusunda yardımcı oldu .
Kaynak: İHA