Bediüzzaman Filmi İçin Sinagogda Resepsiyon

Türkiye, Miami'de gerçekleştirilen ''33. Latin Amerika Ticaret Kongresi ve Miami Medya ve Film Market'' konuk ülke olarak davet edildi.

Bediüzzaman Filmi İçin Sinagogda Resepsiyon
Etkinlik kapsamında düzenlenen ''Türk Film Günleri''nde seyirciyle buluşan yerli yapımlar ilgiyle izlenirken, Miami'nin önemli sinagoglarından Emanu-el Temple'de hahambaşı tarafından ''Allah'ın Sadık Kulu: Barla'' filmi için bir resepsiyon düzenledi.

Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Miami'de 29-31 Mayıs tarihlerinde yapılan ''33. Latin Amerika Ticaret Kongresi ve Miami Medya ve Film Market''e konuk ülke olarak davet edildiğini söyledi.

Miami Medya ve Film Market'i kapsamında Türk Film Günleri düzenlendiğini belirten Çelik, etkinliğe kendisinin yanı sıra Türkiye'den Kurtuluş Son Durak filminin yapımcısı Ayşen Sever ve filmin yönetmeni Yusuf Pirhasan, ''Allah'ın Sadık Kulu: Barla'' filminin yapımcısı Fatih Gök'ün de katıldığını bildirdi.

Miami'de kurulu İstanbul Center adlı dernek tarafından organize edilen ve bakanlığın da destek verdiği film günlerinde, ''Kurtuluş Son Durak, Allah'ın Sadık Kulu: Barla, Anadolu'nun Kayıp Şarkıları, Eyvah Eyyvah 2, Bir Zamanlar Anadolu'da'' filmlerinin seyirciyle buluştuğunu anlatan Çelik, yapımların büyük ilgiyle izlendiğini, Miami basınında da geniş yer aldığını kaydetti.

Türk Film Günleri kapsamındaki en önemli gelişmelerden birinin de sinagogda yapılan etkinlik olduğuna değinen Çelik, ''Miami'nin en önemli sinagogu Emanu-el Temple'de hahambaşı ''Allah'ın Sadık Kulu: Barla'' filmi için resepsiyon verdi. Film, izleyenlerin beğenisini kazandı. Gösterimin ardından davetlilere Türk mutfağının seçkin yemekleri de sunuldu'' diye konuştu.

Gösterimin ardından sinagogda yapılan başka bir törenle kendisine Miami Beach Meclis Başkanı tarafından ''Üstün takdir belgesi'' verildiğini kaydeden Çelik, ''Bu ödülü Türk kültürünün tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı verdiler. Törende bakanlığımızın uluslararası alanda yaptığı kültürel çalışmalara ve film sektöründeki gelişmelere değinen bir konuşma yaptım'' dedi.

''Kültür ve Tanıtma Alanında İşbirliği Anlaşması''

Etkinlikler kapsamında Florida ve Türkiye arasında ''kültür, tanıtma ve film sektöründe'' işbirliği anlaşması da imzalandığını kaydeden Çelik, ''Bu anlaşma ile karşılıklı kültürel etkinlikler yapacağız. Turizm konusunda deneyimleri paylaşacağız. Film günleri, kültür haftaları düzenleyeceğiz. Yapacağız planlama doğrultusunda Miami Büyükşehir Belediye Başkanı ile Florida Maliye Bakan Yardımcısını yıl sonuna doğru Türkiye'de ağırlamayı düşünüyoruz'' dedi.

Türkiye olarak ''33. Latin Amerika Ticaret Kongresi''ne de katıldıklarını anlatan Çelik, ''Kongrenin sonunda, Florida eyaleti Maliye Bakan Yardımcısı, Miami Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kültür endüstrisi alanında yaptığım çalışmalardan dolayı bana şilt verildi. Ayrıca belediye başkanı Miami şehrinin anahtarını takdim etti'' diye konuştu.

Çelik, kongrede Türkiye ile ilgili bir bölümün de yer aldığını ifade ederek, burada Türkiye'de son dönemde medya ve kültür ekonomisi alanında yapılan çalışmalara değinildiğini kaydetti.