Alternatif Tarım Ürünü Olarak Yaprak Kayın Mantarı Üretimi Başlatıldı

Alternatif ürün arayışlarına giren üreticiler her geçen gün bir yeniliğe imza atıyor.

Alternatif Tarım Ürünü Olarak Yaprak Kayın Mantarı Üretimi Başlatıldı
Sakarya’nın Hendek İlçesine bağlı Dikmen Köyü’nde yaşayan Hüsnü Ulusoy isimli üretici de alternatif ürün olarak önceleri ormanlarda eski çürük ağaçlarda yetişen Yaprak Kayın Mantarını evinin bahçesine kurduğu 27 kayın kütüğünde üretmeye başladı.

Daha önceleri ormandaki eski çürük ağaçlarda yetişen Yaprak Kayın Mantarı (Karakulak) evlerde alternatif ürün olarak üretilmeye başlandı.

Hüsnü Ulusoy tarafından başlanan Yaprak Kayın Mantarı (Karakulak) üretimi 27 kayın kütüğünde başlatıldı.

Hendek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri tarafından bilgilendirilen üretici Hüsnü Ulusoy yaprak mantarının nemli ortam istediğini bunun için Dikmen Köyü’nün müsait olduğunu belirtti.

Ulusoy, “Çok da zahmetli bir iş değil. Aynı zamanda üreteceğim mantarlarla aile bütçesine de katkıda bulunulacak alternatif bir iş. Pazarlama konusunda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi.

Mayıs ayında başladığı Yaprak Kayın Mantarı (Karakulak)’ndan 3-4 ay içinde ürün almaya başlayacağını kaydeden Ulusoy, “Gelecek yıl 2 defa ürün alacağız. Hem zahmetsiz hem de kazançlı bir iş. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza Yaprak Kayın Mantarı üretmelerini tavsiye ediyorum” dedi .
Kaynak: İHA