Çocuklar, Fidanlarıyla Büyüyor

Esenler Belediyesi’nin üç yıl önce başlattığı “Her bebek bir fidan, her bebeğe bir fidan” projesi ile doğduklarında kendi adlarına dikilen fidanları, 3 yaşında ziyaret eden çocuklar, fidanlarını elleriyle suladı.

Çocuklar, Fidanlarıyla Büyüyor
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’da yeni doğan çocukların fidanlarını kendi elleriyle dikip, suladı.

Esenler Belediyesi’nin “Her bebek bir fidan, her bebeğe bir fidan” sloganıyla başlattığı büyük çevre projesi 4. yılına girdi. 3 yıl önce her doğan çocuk adına dikilen fidanlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen programda, fidanlara ismini veren çocuklar tarafından ziyaret edildi. Fidanlarla birlikte 3 yılı geride bırakan küçük çocuklar, fidanlarını ziyaret ederek, büyümeleri için onları suladı. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, çocuklarla birlikte fidanlarını ziyaret ederek, fidanlar üzerinde çocukların fotoğraflarının olduğu hediye paketini çocuklara armağan etti. Yeni doğmuş bebeklerin fidanlarını ise Başkan Göksu, kendi elleriyle dikip, suladı.

5 Haziran 2009’da yeni doğan bebeklere ağaçlar diktiklerini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Şimdi o ağaçlarla beraber bebeklerimiz de büyüdü. Anadolu’da bir deyim vardır. “Bir dikili ağacım bile yok” derler. İstedik ki Esenler’de her doğan çocuğun dikili bir ağacı olsun. Çocuk büyüdüğü zaman, buraya geldiğinde bu şehirle bir bağ kurabilsin. Bu şehirde bir ağacının olduğunu, kendisiyle beraber ağcın da doğduğunu ve kendisiyle beraber büyüdüğünü görsün istedik. Bu proje hem şehir hem de çevre açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

Yaz mevsiminde Esenler sokaklarında bir toz bulutunun hissedildiğini ifade eden Başkan M. Tevfik Göksu, “Bu toz bulutunu hissetmemizin sebebi yeşilin olmaması. Biz buna tedbirler alıyoruz. Aldığımız en önemli tedbir bu sene her mahallede sokakları yıkayacağız. O toz bulutunu azaltacağız. İnşallah yeşili ve ağacı çoğalttığımızda o toz bulutlarından kurtulmuş olacağız. Bu açıdan tedbirler alıyoruz ama kalıcı anlamda tedbir ağaç dikmek. Çünkü ağacın doğaya vermiş olduğu oksijen, ağacın insana olan fıtri yaklaşımı ve her şeyden de önemlisi insanın doğayla barışık büyümesi, yeşile baktığı zaman dinlenmesi için oluşturmamız gerekir” dedi.

Ağaç dikmenin Hazreti Peygamber tarafından öğütlendiğini belirten Başkan Göksu, “Kıyametin kopacağını bilseniz de ağaç dikiniz” der Hazreti Peygamber. Biz hem Hazreti peygamberin bize olan emrini yerine getiriyoruz. Hem de bir ağaçla beraber doğadaki o büyük tahribatı önlemek, kendi insanımızın geleceğini kurtarmak adına bir ağaç dikiyoruz ki insanlığa gerçekten kalıcı bir sevgi bırakalım” dedi.

Doğan her çocukla birlikte ağaç dikmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Göksu, “Nüfus müdürlüğüne kuracağımız bir birimle beraber her doğan çocuk arzu eden aileler için çocukların ağaçlarını dikmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki ortalama 1 yılda 11 bin bebeğimiz dünyaya geliyor. Biz 11 bin bebeğimizin ne kadarına ağaç dikebilirsek dikeceğiz ve Esenler’in yeşillenmesine katkı sağlayacağız. Çocuklarımız o ağaçlarla birlikte sevgiyle büyüyecek” şeklinde konuştu.

Çocuklara daha sonra çeşitli ürünlerden oluşan hediye paketi verildi .
Kaynak: İHA