Royal Halı’ya İhracatın Yıldızı Ödülü

Royal Halı & Pierre Cardin Halı, bugüne kadar almış olduğu ödüllere bir yenisini daha ekledi.

Royal Halı’ya İhracatın Yıldızı Ödülü
Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliğiyle düzenlenen ve Akbank'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “2011 İhracatın Yıldızları Yarışması’nda seçici kurul tarafından özel nitelik taşıyan faaliyetlerinden dolayı özel ödüle layık görüldü.

Cumhuriyetin 100. yılı için 500 milyar dolar hedef üstlenen ihracatın bu yöndeki gelişimine katkı olması ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla düzenlenen ve 110 finalistin belirlendiği yarışmada 25 firma ödül almaya hak kazandı. Royal Halı & Pierre Cardin Halı bugüne kadar gerçekleştirdiği inovasyon çalışmalarında sektöre Samba, Flora, Tebriz, Natura, Asos, Salsa, Bamboos ve Elysee kalitelerini, Ebru Halı ve Antibakteriyel kavramlarını kazandırdı. İstanbul’da düzenlenen İhracatın Yıldızları Yarışması Ödül Töreni’ne katılan Royal Halı & Pierre Cardin Halı Yurtdışı Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Özkaya, “Firmaların gelişimi için oldukça önemli gördüğümüz bu tip organizasyonlarda son yıllarda Anadolu firmalarının ağırlığı artıyor. Bu da gösteriyor ki, artık Anadolu firmaları hem kurumsallık hem de farklılık yaratma anlamında başarılı işlere imza atıyorlar. Royal Halı olarak bizim de bu sürece katkı sağlamış olmamız, bizleri ayrıca gururlandırıyor.” dedi.

En büyük özellikleri olan Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında bütçeye bir limit koymadıklarını ifade eden Emre Özkaya, “Trendlerin takipçisi değil, yönlendiricisiyiz. Bu söylem de zaten bizim piyasadaki farklılığımızı ortaya koyuyor. Piyasada olmayan ve tüketicilerin ilk kez karşılaştığı ürünlerle hem sektörü hem de tüketicileri şaşırtıyoruz.” diye konuştu.

HİNDİSTAN VE ÇİN’E HALI SATIYOR
Royal Halı & Pierre Cardin Halı’nın hedeflerine ilişkin bilgiler de veren Emre Özkaya, ürettikleri halıların yüzde 30’luk kısmını aralarında Amerika, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avusturalya, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Moritanya, Cezayir, Libya, Çin, Hindistan ve Japonya’nın da bulunduğu 30 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti.

İnovasyon alanında geliştirdikleri ‘3 Etkili Halı’ projesi ile ilgili bilgi de veren Emre Özkaya, “İnovasyon alanında 2008’de geliştirdiğimiz antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli “3 Etkili Halı” projesi ile zirve yaptık. Antimikrobiyal halı konusunda başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa ve Türkiye’den gerekli sertifikaları aldık. Ekoteks sertifikamız ile birlikte laboratuvarımızı kurduk. Son olarak da halılarımız Sağlık Bakanlığı’nın Biyosidal ürün sertifikası ile tescil edildi.” şeklinde konuştu.

Ebru sanatının halıya uygulanması ile oluşan Ebru Halı ile dünyada bir ilk gerçekleştirdiklerini söyleyen Emre Özkaya, "Akrilik halının normalde sonradan boyanamama gibi özelliği vardı. Biz bunu Ebru sanatı ile çözdük.” dedi.

SİGORTHALI İLE SEKTÖRE YÖN VERDİ
Sektörde başka bir ilk olan ‘SigortHalı Projesi’ ile ilgili bilgi veren Emre Özkaya, “Üretim hatalarına karşı 2 yıl garantimiz bulunuyordu. SigortHalı uygulaması ile üretim hatası kapsamında olmayan, doğrudan kullanıcı hatalarını 1 yıl süre ile güvence altına alıyoruz. Tüketicilere kullanıcı hatalarından meydana gelen deforme olmuş halıları 1 yıl içerisinde 2 kez, bire bir aynı ebat ve aynı desen kodundaki ürün ile değişim hakkını veriyoruz. Dünyada halı sektöründe böyle bir uygulamayı sadece biz yapıyoruz.” İfadelerini kullandı. Emre Özkaya, tüketici hatalarından kaynaklı lekeler başta olmak üzere, yırtılmalar, su baskınları, yanma gibi hasarlı durumlarda sattıkları halıların güvence altında olduğuna dikkat çekti .