Muş'ta Yoğun Yağışlar 3 Köyde Maddi Hasara Yol Açtı

Muş'un Varto ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan sel, 3 köyde yer alan ekili araziler ile çayırlara büyük zarar verdi.

Varto'ya 60 kilometre uzaklıktaki Erdoğan, Derince ve Akçatepe köyleri selden büyük zarar gördü. Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, suların daha fazla maddi hasara sebep olmaması iş makinelerini bölgeye gönderdi. Arazilerde zarar tespit çalışmaları başladı.

3 köyün ortasında bulunan Koli Baba dağından ve Hamurpet gölünden gelen derenin taşması sonucu, 1000 dönümlük çayır ile tapulu arazilerde bulunan biçilmiş ve toplanmış halde bulunan otlar kullanılamaz hale geldi. 3 köyün ortak kullandığı içme suyu şebekesinde de hasar meydana geldi. İçme suyu şebekesinin birçok yerinde heyelandan dolayı borularda kırılma ve kopma oluştu, köyler susuz kaldı. Erdoğan ile Akçatepe köyü arasındaki yolda heyelan gerçekleştiğinden ulaşımda sıkıntı yaşandı.Erdoğan köyü muhtarı Sedrettin Taş, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu ile birlikte köylerinde sel oluştuğunu, yaklaşık 1000 dönümlük alanda bulunan ot mahsulünün sel suları sonucu kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Taş, "Köy yolunda heyelan meydana gelirken, içme suyu şebekesinde de zarar oluştu. Zaten bu yıl bahar mevsiminde yağmur yağmamasından dolayı kurak bir sezon geçirdik. Az olan ve tırpanlar ile biçip yığdığımız otları da sel alıp götürdü" dedi.