Festivalin İkinci Gününde Karakucak Güreşleri Yapıldı

Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesi'nce düzenlenen 32. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde karakucak güreşleri yapıldı. Güreşlerde başpehlivanlığı Gürcistan uyruklu Elizbar Odikadze kazandı.

Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen ve 12'si Gürcistan'dan olmak üzere toplam 68 sporcunun katıldığı güreş müsabakaları, 9 kategoride yapıldı.

Güreşlerde, 45-50 kiloda Rize'den Abdullah Kesimal, 50-55 kiloda Artvin'den Sezgin Pişmişoğlu, 55-60 kiloda Rize'den Sinan Taşkan, 60-65 kiloda Artvin'den Abdi Zurnacı, 65-70 kiloda Erzurum'dan Fırat Altunışık, 70-75 kiloda Erzurum'dan Celal Del, 75-80 kiloda Gürcistan uyruklu Sagasvili Gena, 80-85 kiloda Erzurum'dan Ahmet Bilici birinci oldu. Başpehlivanlığı ise Gürcistan uyruklu Zuviyad Metrevelli'yi yenen Gürcistan uyruklu Elizbar Odikadze kazandı.

Güreşlerde başpehlivana bin 200 lira, kategorilerinde dereceye giren sporculara ise toplam 5 bin 650 lira para ödülü ile madalya verildi.

Festival kapsamında Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce ''Buzağı Teşvik Güzellik Yarışması'' da düzenlendi.

Toplam 34 buzağının katıldığı yarışmada Ardanuç ilçesinden Tuncay Bilgin'in buzağısı birinci seçildi. Yarışmada ilk üçe giren buzağı sahiplerine tam, yarım ve çeyrek altın ile 3 çuval yem verildi.

Müsabakaları, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Arif Hikmet Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, davetliler ile çok sayıda vatandaş izledi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Asena Akçay

Yayıncı: Berin Alpaslan
Kaynak: AA