Emekli, Gününü Buruk Kutluyor

30 Haziran Emekliler Günü'nü buruk kutladıklarını belirten Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, derneğin amacının demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı içerisinde bir sivil toplum örgütü olarak emeklilerin haklarını korumak olduğunu söyledi.

Bu yıl da Emekliler Günü’nü buruk bir şekilde kutladıklarını belirten Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “Yıllarını ülkenin her kademesinde hizmet vermiş yeraltında çalışmış ve emekli olmuş emeklilerimiz bugüne kadar verilen yüzdeli zamlarla avutulmuş daha elimize geçmeden kaşıkla verip kepçeyle alma misali tüpe, doğalgaza, kömüre, ulaşıma, elektriğe ve gıda maddelerine gelen zamlarla geri almıştır. Bizler zam değil adalet istiyoruz. Biz bağış değil yardım değil eşitlik istiyoruz. Pazarlarda atık toplayarak tüketici kredisi ile yaşayan icra dairelerinden çıkmayan, yardımlarla ayakta duran eli öpülesi, yüzü nurlu, ağzı dualı, eli bastonlu insanlar kendilerine siyasilerin meydanlarda verilen sözlerinin gerçekleştirilmesini istiyor” dedi.

Ersal, emeklilerin intibak yasasının tüm emeklilere uygulanmasını, yargıda bekleyen kazanılmış haklarının sonuçlanmasını, çalışan emekliden kesilen destekleme priminin kaldırılmasını, alınan primlerin iade edilmesini, hastane ve ilaçlardan alınan katkı paylarının kaldırılmasını, bankalar tarafından çalışanlara verilen promosyonunun emekliye de verilmesini, artan milli gelir ve refah payından emeklinin de yararlandırılmasını, dini bayramlarda ikramiye verilmesini istediğini aktardı
Kaynak: İHA