Bitlis'te AK Parti ''il Danışma Meclis Toplantısı'' Yapıldı

AK Parti İl Başkanlığı'nda milletvekillerinin katılımıyla, ''İl Danışma Meclis Toplantısı'' düzenlendi.

Toplantıda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti hükümetleri döneminde kentte büyük hizmetlerin yapıldığını söyledi.

Kentteki işsizlik sorununa değinen Demiröz, Bitlis'teki işsizlik oranının, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, bu sıkıntıyı gidermek için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Türkiye ekonomisinin disiplinli bir şekilde devam ettiğini, ancak Bitlis'te işsizlik konusunda sıkıntı yaşandığını ifade eden Demiröz, şöyle konuştu:

''Yapılan araştırmalarda kentte en çok işsizlik sıkıntısı tespit edilmiş. Yeni teşvik sistemiyle organize sanayi bölgesinin yerini ayarlamaya çalışıyoruz. Burada büyük yatırımlar olacak. Bu yatırımlarla işsizlik konusundaki sıkıntı bir nebze de olsa hafifleyecek. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, birçok işsizimiz iş sahibi oldu. İşsizlerimiz için çalışmalarımız devam ediyor.''

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, kentte bu yıl 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapılacağını söyledi.

İl merkezi ve ilçelerdeki karayollarında yatırımların büyük bir hızla devam ettiğini dile getiren Kiler, şunları kaydetti:

''Ancak geçen hafta Bitlis-Baykan karayolunda yolu kesen eşkıyalar propaganda yapmışlar. Oradaki sivil vatandaşlarımıza biz Vahit Kiler'e hizmet yaptırmayacağız demişler. Canımız sağ olduğu sürece hizmet yapacağız. Hodri meydan. Eğer hizmet etmemizi engelleyebiliyorlarsa engellesinler. Onlar terör propagandası yapıyorsa, biz birlik ve kardeşlik propagandası yaparak, hizmetimize büyük bir hızla devam edeceğiz.''

Toplantıya, AK Parti Bitlis merkez ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA