Bayburt'ta ''senede Bir Gün Şenliği'' Düzenlendi

Bayburt'ta ''Senede Bir Gün Şenliği'' düzenlendi.

Beşpınar beldesinde düzenlenen etkinliğe, Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen, Aydıntepe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

SOCAR Türkiye Başkanı ve PETKİM Yönetim Kurulu üyesi Kenan Yavuz ile bazı iş adamlarının katkılarıyla düzenlenen şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şenlikte konuşma yapan Bayburt Valisi İpek, ''Bayburt'ta gurbetle sıla arasındaki köprülerin sağlam olduğunu gördüm. Şunu görüyorum ki Beşpınarlılar doğduğu topraklara vefa borcunu fazlasıyla ödemek isteyen bir gayret içinde. Bu duygu atmosferinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hepinize iyi gelecekler ve bu festivallerin devamını diliyorum'' diye konuştu.

PETKİM Yönetim Kurulu üyesi Yavuz ise, şenlik ile kuşaklar arasındaki bağın kopmadığına dikkati çekerek, ''Bu toprakları gençlerimize sevdirmek ve bu topraklara sahip çıkmayı, kültürleriyle,tarihleriyle barışık bir şekilde yaşamalarını temin etmek zorundayız'' dedi.

Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar tarafından konser verildi.

Şenlik, Şehit Gürcan Yavuz İlköğretim Okulu halk oyunu ekibinin gösterileriyle sona erdi.
Kaynak: AA