Akşehir’de Halk Oyunları Şampiyonası

Konya’nın Akşehir ilçesinde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2012 yılı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Finali’nin ilk bölümü Akşehir Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirildi.

Akşehirlilerinde büyük ilgi gösterdiği şampiyonaya Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu katıldı.

Şampiyona açılışında konuşan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Anadolu’nun tüm renklerini tekrar Akşehir’de ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, önemli olanın ekiplerin katıldıkları yöreyi en iyi şekilde tanıtabilmek olduğunu söyledi.

Oğul “Bu yarışmayla sizler aslında katıldığınız kentlerin tanıtımını yapıyorsunuz. Sizlerde bu işi büyük bir başarıyla yapıyorsunuz. Bu oyunları izlerken sizin yörelerinizi de tanımış oluyoruz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Geleneksel Dal (Düzenlemesiz) yarışmasına geçildi. Şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 14 ekip gösterileri ile hakemlerden puan toplamaya çalıştı. Ekiplerin yarışmasının tamamlanmasının ardından toplu olarak sahneye çağrılan tüm halk oyunları ekiplerine yarışmaya katılım belgeleri ve madalyaları verildi.

Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Geleneksel Dal yarışmasında birinciliği İstanbul Gök Meydan Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü kazanırken, İkinciliği Trabzon Beşikdüzü Yeşilköy Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Adıyaman Folklör Eğitim Kursu Gençlik Spor Kulübü kazandı.

Yarışmada dereceye giren gruplara kupaları İlçe Protokolü tarafından verildi .
Kaynak: İHA