Türk Telekom'da Bin 300 Çalışan Sigarayı Bıraktı

Türk Telekom, kurum bünyesinde kurduğu sigara bıraktırma poliklinikleri sayesinde bin 300 çalışanının sigaradan kurtulmasını sağladı.

Sigarayı bırakan çalışanlar ise çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Türk Telekom, bu projesiyle Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından 'İnsanlığın Gerçek Dostu' ödülüne layık görüldü.

Türk Telekom'un çalışanları ve ailelerine yönelik sigarayı bıraktırma çalışmaları olumlu sonuç verdi. Türk Telekom, geçtiğimiz sene 'sigara bıraktırma poliklinikleri' kurdu. Türk Telekom çalışanlarına sigarayı bırakma konusunda danışmanlık hizmeti ve tıbbi destek veren polikliniklerden, çalışanların yanı sıra aileleri de faydalanabiliyor. Türk Telekom'da çalışan bin 300 kişi, bu proje sayesinde sigarayı bıraktı. Türk Telekom çalışanları, iç portal üzerinden poliklinik randevusu alabiliyor. Başvuruda bulunanlara nikotin bağımlılık testi uygulanıyor. Bu testle kişinin nikotin bağımlılık derecesi belirleniyor. Hekimler, test ve tetkiklerden sonra çalışan için en uygun yönteme karar veriyor ve tedavi başlıyor. Tedavilerin ücretsiz olarak yapıldığı projede, sigarayı bırakmayı başaranlar ödüllendiriliyor .