Mersin'de Uçev Klasik Türk Müziği Topluluğu Esintisi

Uzman Çevreciler Vakfı (UÇEV) Klasik Türk Müziği Topluluğu Mersin'de sanatseverlere unutulmayacak bir 'Klasik Türk Müziği' konseri verdi.

Mersin'de Uçev Klasik Türk Müziği Topluluğu Esintisi
Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konsere Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile eşi Mualla Yıldırım, Tertip Heyeti Başkanı Dr. Yılmaz Aksoy ve sanatseverler katıldı.

2002 yılında kurulan ve davet edildikleri şehirlerde konserler veren UÇEV Müzik Topluluğu, bu hafta da Mersin Devlet Hastanesi'nin eski başhekimlerinden ve 'Siyah Gülün Gelinleri' adı kitabının yazarı Dr. Yılmaz Aksoy'un davetlisi olarak Mersin'e geldiler. Topluluğun Mersin'deki konserinde şarkıların yarısı Aksoy'un 'Siyah Gülün Gelinleri' adlı şiir kitabından bestelendi. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Aksoy, bu güne kadar halkın karşısına doktor ve şair olarak çıktığını, bu günde güftekar olarak halkın karşısında olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Mersin dışından gelen bütün arkadaşlarına, dostlarına teşekkür eden Aksoy, UÇEV'in bitmez tükenmek bilmeyen enerjisi ile Türkiye'nin her yerinde konserler verdiğini vurguladı. Bu konserin Türk Sanat Müziğine hizmet için düzenlendiğinin altını çizen Aksoy, “Son günlerde müziklerimiz üzerinde yoğun baskılar var. Müziklerimizde bir yozlaşma var. Bir şair olarak bir kitap yazdım ve bestelendi. Türk Sanat Müziğine biraz hizmet edebilirsem kendimi mutlu sayacağım. Müziğe karşı oluşan baskıyla mücadele etmek hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. Bende bu mücadelede kendi payıma düşen bir organizasyon yapmak istedim” dedi.

Konuşmaların ardından UÇEV Müzik Topluluğu, şef bestekar Erdoğan Tozoğlu başkanlığında solist Gamze Çetin'in 'Geldi geçti sensiz ömrüm' şarkısını söylemesi ile konserine başladı.

Yaklaşık 2 saat süren konserde 15 solist ve 36 kişilik koro Mersinli müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Konser sonunda koro dakikalarca alkışlandı .
Kaynak: İHA