650 Kilo Un, 350 Litre Yağ, Bin 200 Yumurta, 45 Kilo Tuz, 900 Kilo Peynir

Bursalı bir börekçi, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için, 650 kilo un, 350 litre yağ, bin 200 yumurta, 45 kilo tuz, 900 kilo peynir, patates, kıyma ve ıspanak kullanarak yapacağı 2023 metrelik ve 40 bin porsiyonluk kol böreğinin yapımına başladı.

Denemenin yapıldığı Merinos Parkı'nda sabah saatlerinde böreğin pişirilmesi için tezgahlar ve fırın hazırlandı. Ardından 200 kişilik ekip çalışmalara başlayarak, bir yandan böreği yaparken, bir yandan da pişirdi. Akşam saatlerinde böreğin 2023 metreye ulaşmasıyla tamamlanması planlanan rekor denemesi hakkında bir heyet tarafından hazırlanacak raporun rekorun tescil edilmesi için İngiltere'ye gönderileceği belirtildi.

Firmanın sahibi Hasan Acar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de börekten çok pizza, hamburger tüketilmesinin kendisini rahatsız ettiğini ve bu yüzden bu rekor denemesini yapmaya karar verdiğini söyledi.

Acar, 2009'da Macaristan'da 105 metre ve 10 bin porsiyon börekle kırılan rekoru geliştirmek istediğini belirterek, ''Biz de 2023 metre ve 40 bin porsiyonluk börek yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalara sabah saatlerinde başladık. Akşama bunu bitirip, başvurumuzu yapacağız'' dedi.

-İki rekor denemesi yapılacak-

Raporu hazırlayacak heyette yer alan Dünya Çocuk Rekorları Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise rekor denemesi için bir rapor hazırlayacaklarını belirterek, ''Ardından bu raporu onaylanması için İngiltere'ye göndereceğiz. Ayrıca hazırlanan böreği aynı anda 2023 çocuk yiyerek, bu alanda da bir rekor denemesi yapacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA