İşçi Emeklileri Çözüm İstiyor

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Feridun Alganoğlu, 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada sorunlarına çözüm getirilmesini beklediklerini bildirdi.

2013 yılı beklentilerini belirten Alganoğlu, “Derneğimizin uzun zamandır uğraşları neticesi tüm emeklilerimizi kapsamasa da adı intibak olan bir iyileştirme hükümetimiz tarafından yapılmış intibakların 2013 ocak ayı maaşlarına yansıyacağına umut ediyoruz” dedi.

Emekliler gününü ekonomik sıkıntılar içinde geçirdiklerini vurgulayan Feridun Alganoğlu, “Çalışırken emekli dönemini huzurlu geçmesini düşündüğümüz en tatlı hayallerimizden biri idi. Bu huzuru hiçbir zaman bulamadık. Emekli dul ve yetimlerin aldıkları maaşla giderlerini karşılamakta güçlük çekmektedirler. Her yıl olduğu gibi 2012 yılı emekliler günü haftası ekonomik sıkıntılar içinde geçiriyoruz. Derneğimizin uzun zamandır uğraşları neticesi tüm emeklilerimizi kapsamasa da adı intibak olan bir iyileştirme hükümetimiz tarafından yapılmıştır. İntibakların 2013 yılı Ocak ayı maaşlarına yansıyacağına umut ediyoruz. Diğer yönden sağlık hizmeti en çok yaşlılıkta ihtiyaç duyduğumuz bir ihtiyaçtır kurumun sağlık giderleri yüzde yüz artmıştır sağlıkta katkı payı muayene ve tedavi farkı düşünmeden hastaneye gidebileceğimiz günleri ümit ediyoruz. Geçim sıkıntısından kurtulup refah ve huzurlu kutlayacağımız emekli gününü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Alganoğlu, emekliler haftasının sorunlara çözüm getirmesi için bir vesile olmasını umut ettiğini dile getirdi .
Kaynak: İHA